Miksi: Salaiset tyrkyt

T:Teksti:

Ylioppilaslehden tietojen mukaan osa edustajistovaalirenkaista on jo käytännössä päättänyt ehdokkaansa HYYn hallituksen puheenjohtajaksi.
Miksi tieto ei ole julkista, HYAL:n vaalipäällikkö Sonja Virta?
”Olisi väärin sanoa tästä mitään, kun uutta edustajistoryhmää ei ole vielä valittu. Se tekee päätöksen, joten tästä ei voi linjata mitään julkisesti tässä vaiheessa.”
HYYn Vihreiden vaalipäällikkö Senja Laakso, pitäisikö Maailmanpyörän puheenjohtajaehdokkaan nimi julkistaa ennen vaaleja?
”En näe, miksi pitäisi. Kaikilla ryhmillä on ennen vaaleja kädet täynnä työtä. Se on asia, jonka ehtii vaalien jälkeenkin.”
KansYn vaalipäällikkö Päivi Pulsa, olisiko nimeäminen reilua äänestäjiä kohtaan?
”Äänestäjät tietävät, mitä listaa äänestävät ja millaisia henkilöitä siellä on. Eivät ne yllätyksenä tule. Voisi olla mahdollista sopia ensi vaaleissa, että ruvetaan puhumaan tästä aiemmin. Toisaalta ehdokkaiden kannatuksesta ei voi tietää etukäteen.”
Osakuntien vaalipäällikkö Olli Nokso- Koivisto, pitäisikö pj-ehdokkaiden olla selvillä ennen vaaleja?
”Tämä on puhtaasti vaalitaktinen asia. Joku voi halutakin tehdä puheenjohtajavaalia. Oikeusturvan kannalta sillä ei ole merkitystä, koska edustajistokauteen mahtuu kaksi puheenjohtajaa.”
Ylkkärin tietojen mukaan pjehdokkaiksi ovat olleet esillä ainakin Leena Pihlajamäki Osakunnista, Katri Korolainen-Virkajärvi HYAL:sta ja Niklas Piiparinen Maailmanpyörästä. Vaalirenkaat eivät vahvistaneet nimiä.

Ninni Lehtniemi