Kunnaala: Haluaisin vielä kiittää akatemiaa

T:Teksti:

Silläkin uhalla, että kukaan ei enää halua nähdä raapustuksiani tällä palstalla kesän jälkeen, tunnustan nyt puhteikseni tässä muutamia asioita, jotka olen jo pitkään halunnut sanoa.
Ensinnäkin haluan pyytää näin julkisesti kaikkia tätä lukevia kosolti ylipainoisia ja kelmeän kalpeita miehiä pitämään paitansa päällä koko kesän ajan, varsinkin jos on selässä karvoja, joita nyt ylipäänsä ei pitäisi olla. Syökää vähemmän.
Kun tässä nyt on sellaista ilmassa, että minusta ei kukaan mies tykkää – ainakaan sellaiset, joista itse piittaisin – niin enpä minäkään useimmista miehistä kyllä tykkää.
Esimerkiksi jääkiekkoilijoista en ole koskaan tykännyt enkä maahanmuuttokriitikoista tai markkina-arvoteoreetikoista. Ja Samae Koskisesta en tykkää vaikka kuinka siellä Radio Helsingillä sitä hehkuttaisitte.
Että pitäkääpä tunkkinne, miehet.

En voi tarpeeksi painottaa, miten kyllästynyt olen leggingseihin vaatekappaleena ja ilmiönä. Ehdoton pukeutumisvinkkini kesän festareille on paidan päällä pitämisen lisäksi se, että farkkuhameen ja leggingsien yhdistelmä on siis niin nähty jo kolmena viime vuosikymmenenä.
Näytätte kuitenkin persjalkaisilta ja länkisäärisiltä.
Fanitan salaa Ylioppilaslehden päätoimittajaa (paitsi jos käytät leggingsejä Veera, niin lopetan fanittamisen saman tien).
Jos tätä lukee se pitkä vaalea, järjettömän komea mies, joka toisinaan iltapäivisin käy vähemmän vaalean pitkätukkaisen kanssa työpaikallani pelaamassa biljardia, niin toivoisin, että menisit kanssani naimisiin, koska siis huh.

Haluaisin, että lakkaisimme kaikki kollektiivisesti käyttämästä sanontaa ”paluu arkeen” sen kaikissa muodoissa, etenkin mitä Facebook-statuksiin tulee. Joka kerta ei voi yllättää se, että loman jälkeen pitää palata töihin. Eikä lumisade voi mitenkään yllättää autoilijoita joka talvi.
Minusta minussa ei ole ihmisenä mitään vikaa tai tunnevammaa, vaikka en vain kerta kaikkiaan pidä koirista.
Olen oikeastaan aika kyllästynyt yleiseen negailuun, kiukutteluun ja inhoamiseen kaiken tämän auringonpaisteen keskellä. Miten tässä voisi edes ajatella kokoomuslaisia, maahanmuuttokriitikoita tai ärsyttäviä televisiomainoksia, kun sää on hieno, pyörän kumeissa ilmaa, Mare Chiarosta saa pastaa ja kaikki ihmiset näyttävät paremmilta kuin koskaan.
Lopettakaa tekin se jatkuva arkeen palaaminen ja menkää vaikka ulos välillä, mutta jättäkää leggingsit kotiin.

Saara Kunnaala
Kirjoittaja tykkää kaikesta paitsi leggingseistä ja hevareista.