Kummisetä: Samppanjaa koko keholle

T:Teksti:

Toive: Kummisetä voisi tarjota minulle samppanjahieronnan myöhäiseksi valmistujaislahjaksi. Paikatkin ovat jumissa.
Elisa

Gradun tekeminen on raskasta työtä, joka vaatii vastaavat huvit. Yleistä kirjallisuustiedettä opiskellut Elisa Helenius sai gradunsa valmiiksi alle vuodessa.
”Olin todella stressaantunut ja epäilin, etten saa gradua tehtyä. Se tuntui liian isolta palalta haukattavaksi. Vaikeinta oli aloittaminen. Kun sain gradun valmiiksi, en voinut uskoa sitä todeksi. Minulla oli epäuskoinen olo siihen asti, kunnes sain valmistujaispaperit käteeni. Olin helpottunut ja ylpeä itsestäni”, Elisa kertoo.
”Motivoin itseäni uusilla opinnoilla, joita olin aloittamassa. Ajattelin, etten jaksa tehdä gradua samaan aikaan. Minulla ei ollut töitä vaan tein joka päivä neljä tuntia gradua. Kestin sen hyvin, sillä illalla saatoin tehdä, mitä halusin. En uhrannut muuta elämääni gradun takia.”
Elisa palkitsi itseään karkeilla ja kahvittelulla.
”Kävin usein kahvilla opiskelijakavereiden kanssa. Heitä oli paljon samaan aikaan Aleksandriassa, jossa kirjoitin.”
Hieronta on Elisan mukaan hyvä valmistujaislahja.
”Vanhemmat, sukulaiset tai kaveriporukka voisi tarjota valmistujaislahjaksi samppanjahieronnan. Yhdeltä kaverilta 88 euroa olisi aivan liian tyyris lahja.”

Aluksi hieronta jännitti.
”Tuntematon naishieroja pyysi minua riisuuntumaan alushoususilleni ja menemään makuulle hierontapöydälle. Tuntui kuin olisin ollut lääkärin vastaanotolla.”
Elisa tunsi olonsa ensin jäykäksi.
”Sitten päätin, että yritän nauttia, ja oli se rentouttavaa. Hieroja kävi läpi kasvot, kädet, vatsan, jalat ja selän. Se kesti vajaan tunnin, minkä jälkeen minulla oli rento, levännyt ja kevyt olo.”
Hieronta oli kivuton. ”Pelkäsin, että se sattuu, mutta se oli nautiskeluhierontaa, joka ei sattunut koko aikana.”
Rentouttavan hetken kruunasi kupliva juoma.
”Sain lasillisen samppanjaa ennen hierontaa ja join sen loppuun hieronnan jälkeen samalla, kun luin naistenlehtiä. En pidä samppanjasta enkä kuohuviinistä, mutta join silti – olihan se ylellistä.”
”Olisi kiva vielä kokeilla suklaahierontaa, mutta itselläni ei ole varaa laittaa 80 euroa hierontaan. En usko, että koen samaa enää uudelleen, ellei joku tarjoa sitä minulle.”

Sami Takala