Varsinaissuomalaisen osakunnan hallinto-oikeuteen tekemä valitus ylioppilaskunnan hallituksen tekemästä tilajakopäätöksestä rampauttaa yli 50 muun järjestön toiminnan.
    VSO on kieltäytynyt muuttamasta tiloistaan ennen hallinto-oikeuden päätöstä, joka tulee aikaisintaan toukokuussa – pahimmassa tapauksessa syyskuussa. Tilajako tehdään kahden vuoden välein ja tähän asti kaikki järjestöt ovat tehtyjä päätöksiä noudattaneet.
    Yli 50 järjestöä on tällä hetkellä panttivankina väliaikaisissa tiloissa, enimmäkseen pienissä kopeissa. Lisäksi suuri osa tiloista odottaa remonttia, joten ne ovat järjestöille käyttökelvottomia. Oikeusprosessin vuoksi ylioppilaskunta ei pysty edistämään järjestöjen asemaa millään tavalla.
    Tähän pystyisi vain VSO.
    Asia näyttää muutosta kärsivienjärjestöjen näkökulmasta nyt siltä, että VSO käyttää törkeästi hyväkseen mahdollisuutta valittaa eri oikeusasteisiin viivyttääkseen päätöksen toimeenpanoa. Vain varakkaimmilla järjestöillä on varaa palkata lakimiehiä käymään asemasotaa ja pahentamaan muiden järjestöjen tilannetta.
    Mikäli VSO valittaa tilajakopäätöksestä käräjäoikeuteen, muutot venyvät entistä kauemmas, mikä olisi muille HYYn piirissä toimiville järjestöille täysin kestämätöntä. Me allekirjoittaneet toivomme VSO:lta nykyistä rakentavampaa yhteistyötä.

Alter ego ry
Humanisticum ry
HYYn vihreät (HyVi)
Sitoutumaton vasemmisto (SitVas)
Helsingin yliopistollinen Go-seura (YliGo)
Yliopiston Anime ja Manga (Yama)