Vuoden 2006 elokuussa Unkarin hallitus julkisti internetissä nimeämiskilpailun uudelle, jälleen kerran Pestin ja Budan kaupunginosat yhdistävälle sillalle Budapestissä.
    Äänivyöry kaatoi hallituksen serverit useita kertoja.
    Ensimmäisen kierroksen voittajaksi selviytyi amerikkalainen koomikko, tv-satiirikko ja näyttelijä Stephen Colbert, joka sai 17,2 miljoonaa ääntä.
    Seuraavaan ehdokkaaseen oli noin 15 miljoonan äänen matka.
    Nyt unkarilaisten piti enää tietää, kuka on Stephen Colbert.

Colbert Report – jonka nimi lausutaan ilman viimeisiä t-kirjaimia – on Stephen Colbertin vetämä ajankohtaisia poliittisia asioita käsittelevä ohjelma. Siinä Colbert näyttelee Stephen Colbert -nimistä neokonservatiivia, joka vihaa Barack Obamaa, syö kipulääkkeitä, rakastaa Amerikkaa, pelkää jumalaa ja jalkapainii senaattoreiden kanssa. Ohjelman fanaattinen katsojakunta on korkeakoulutettuja, liberaaleja demokraatteja.
    44-vuotias Colbert aloitti poliittisen kommentaattorin uransa huomattavasti suoraviivaisemmassa Daily Showssa. Ohjelma oli Comedy Central -kanavan onnistunut yritys muuttua paitsi laadukkaaksi viihdekanavaksi, myös varteenotettavaksi poliittiseksi kommentoijaksi. Colbert esitti kaikesta pitkälti pihalla olevaa, mutta sinnikkäästi republikaaneja kannattavaa kirjeenvaihtajaa. Miehen nokkela huumori, viiltävä ajankohtaisaiheiden käsittely ja vilpitön, poikamaisen uutisankkurin habitus poikivat nopeasti laajan ja poikkeuksellisen vankan fanijoukon.
    Toukokuussa 2005 Comedy Central antoi Colbertille, siviilielämässä pitkän linjan demokraatille, oman ohjelman.

Colbert Report alkaa usein uutiskatsauksella, jossa mies ruotii Yhdysvaltain politiikan viime päivien tapahtumat. Sen jälkeen seuraa osioita, jotka parodioivat tyypillisiä amerikkalaisia keskusteluohjelmia. Colbert Platinum on superrikkaiden makasiiniohjelma. Formidable Opponentissa Colbert väittelee itsensä kanssa. Cheating Death with Dr. Stephen T. Colbert, D.F.A. -osio kertoo lääketieteen viimeisimmät uutiset ja tapahtumat.
    Lopuksi vuorossa saattaa olla elävän elämän kirjailija, näyttelijä tai poliitikko, joka pääsee selittelemään tekojaan Colbertin piinapenkkiin.

Pohjoismaissa moni luulee tietävänsä, ettei amerikkalaisilla ole minkäänlaista käsitystä omasta politiikastaan. Todellisuudessa useimmilla amerikkalaisilla on vahvat poliittiset mielipiteet, vaikka perusteluiden taso vaihtelisikin.
    Politiikka on vakava asia, ja vakavilla asioilla sopii pelleillä.
    Ainakin amerikkalainen poliittinen satiiri on aivan eri tasolla kuin Suomen Itse valtiaat tai kepein syin palkintoja kahminut Presidentin kanslia. Se ei kerjää yleisöltä helppoja nauruja. Esimerkiksi Colbert Reportin jokainen jakso vilisee intertekstuaalisia viittauksia uutisiin, politiikkaan, popkulttuuriin ja mediaan.Koko sarjan idea on viittaus yhteen amerikkalaisen television ainutlaatuisimpaan formaattiin: henkilövetoisiin, poliittisiin keskusteluohjelmiin, joista kuuluisin on Fox-kanavan neokonservatiivinen The O`Reilly Factor.
    Silti tottuneetkaan katsojat eivät välttämättä tunnista vakuuttavaa Colbert Reportia satiiriksi. Osa katsojista seuraa sitä aivan vakavasti otettavana, konservatiivisena keskusteluohjelmana.

Colbert Reportilla on Yhdysvaltain mittakaavassa pieni, mutta komediakanavalle äärimmäisen suuri päivittäinen katselijamäärä, noin 1,3 miljoonaa katsojaa. Internetissä ohjelmaa seuraa moninkertainen määrä katsojia. Todisteena tästä on innokas ja ohjelman kanssa runsaasti vuorovaikutuksessa oleva kansainvälinen fanilauma.
    Sen syytä taisi olla Budan ja Pestin ylittävän sillan nimikilpailun yllättävä voittajakin. Stephen Colbert -silta sai myös kilpailun toisella äänestyskierroksella eniten kannatusta.
    Silta nimettiin Megyeri-sillaksi.

Selim Saukkomaa
Colbert Reportin jaksoja voi katsoa osoitteessa www.colbertnation.com.