Toiseksi tuli Päärakennus, kolmanneksi Viikuna. Neljänneksi suosituin Unicafé oli Porthania, joka keräsi 8,4 prosenttia äänistä. Ylioppilasaukion veivät voittoon sen sijainti, miellyttävä henkilökunta, hyvät aukioloajat sekä uusittu sisustus.

Ylioppilaslehden kyselyyn vastasi lokakuun lopussa 447 pääkaupunkiseudun korkeakouluopiskelijaa. Vastaajista valtaosa oli keskustakampuksen tiedekuntien opiskelijoita, joten se antoi kyselyssä todennäköisesti etumatkaa keskustan suurille lounasravintoloille. Unicafé-ravintoloissa opiskelijat ovat yleisesti tyytyväisimpiä palvelun tasoon ja ravintoloiden sijaintiin. Vähiten tyytyväisiä ollaan kahvilatuotteiden hintaan, erityisruokavalioiden huomiointiin ja ruuan vaihtelevuuteen.

1. Ylioppilasaukio 28,1 %

“Aina iloinen henkilökunta, jolta löytyy luonnetta!”

“Aukioloajat, uusi sisustus ja puheliaan ystävälliset työntekijät.”

“Auki arkisin seitsemään ja lauantaisin viiteen. Eniten ruokavaihtoehtoja. Uudet tilat ovat hienot,

vaikka ahtaamman oloiset.”

“Auki myös lauantaisin, palvelu pelaa, parhaat lounasvalikoimat, lounas arkisin vielä riittävän myöhään.”

“Uusitut tilat oikein viihtyisät. Miinusta: pienentyneet juomalasti ja salaattilautaset.”

“Erinomainen henkilökunta, viihtyisät ruokailutilat, ja paljon ruokavaihtoehtoja. Erityisesti partaheppu on loistava!”

2. Päärakennus 17,7 %

“Aina tuoretta salaattia ja leipää. Ei liian meluisa, vaikka tarpeeksi iso juoruiluun. Vaikuttava miljöö.”

“Eniten vaihtoehtoja! Etenkin kasvissyöjänä vaihtoehdot voi olla vähissä. Mikään tärkeä juttu ei myöskään Pääkkärillä ole koskaan loppu, tai korvike on aina vähintäänkin yhtä hyvä!”

“Aina ystävällinen henkilökunta! (Jo lähes kymmenen vuoden Unicafe-asiakaskokemusteni perusteella Päärakennus on tässä ihan paras.)”

3. Viikuna 13,8 %

“Erinomaisen hyvä palvelu, ruoka on hyvää ja tilat ovat siistit.”

Miten kehittäisit Unicafé-ravintoloita paremmaksi?

“Annostelijat pois, esimerkiksi Metsätalon Unicaféssa annostelijat annostelevat hervottoman kokoisia annoksia, vaikka pyytäisikin vain vähän, sillä seurauksella että useimmat heittävät osan pois, ja tässä kyseisessä ravintolassa ruoka myös usein loppuu kesken, ja puolet lojuu roskiksessa syömättömänä.”

“Ehdottomasti ainakin kiinnittämällä kasvisruuan laatuun – proteiinia ei usein ole lainkaan! Mielestäni ainakaan kastike, jossa parsaa, porkkanaa ja hieman kermaa ja mausteita ei ole tasapainoinen lounas!”

“Enemmän vain vaihtelua ja mielikuvitusta ruokalistalle ja rohkeampaa maustamista. Pizzoja voisi saada muualtakin kuin Kaivopihalta. Myös kebab ja falafel voisivat joskus olla ruokalistalla.”

“Enemmän välipalavaihtoehtoja.”

“Kermapersekahviloissa eli Physicum ja Viikin Biokeskus on välillä liian korkeat hinnat esim. sämpylöissä suhteessa sisältöön. Salaatit, jos niitä voi salaateiksi kutsua, ovat ainaista porkkanaraastetta ja hikistä jäävuorisalaattia, yök. Variaatiota toivoisi sekä salaatteihin että kastikkeisiin.”

“Kevyempiä vaihtoehtoja enemmän (muitakin kuin keittoja)!”

“Laktoosi-intoleranssien syrjiminen lopetettava!! Kunnon laktoositonta maitoa tarjolle rasvattoman hyla-litkun sijasta.”

“LEIVÄT! Mitään kamalampaa en ole saanut, kuin Unicafen leivät. Paljon on puhuttu suomalaisen leivän laadun heikkenemisestä, mutta ainakin Viikunan leipäanti on kokenut pohjanoteerauksen (vaikka se ei välttämättä ole häävi koskaan ollutkaan). Missään muualla kuin Suomessa ei taideta syödä kiinankaaliraastetta yhtä tiuhaan. Salaattipöytä on todella heppoinen. Ottaisin mieluummin yhden hyvän, runsaan salaatin kuin kuusi raaka-ainetta (nahistunut porkkanaraaste, kaaliraaste, kurkkusilppu, tomaattislidet, vihreä lehtisilppu ja punajuuriraaste).”

“Liian monessa paikassa on joka to hernekeittoja ja pe spagettia ja jauhelihakastiketta.”

“Melutasoa kun saisi ruuhka-aikoina laskettua jotenkin. En tosin tiedä, miten se kannattaisi tehdä. Väliseiniä ei kannata rakentaa, sillä silloin vapaan pöydän löytämisestä tulee vaikeaa.”

“Mer uppmärksamhet och tyngd på hållbar mat (vegetarisk, lokal, rejäl etc).”

“Narikat olis todella hyvä olla. Esteettömyys ei suurimmassa osassa ravintoloista toteudu.
Lisää taidetta seinille, viherkasvitkin toisivat viihtyvyyttä. Miksi ravintoloissa aina vetää niin pirusti?”

“Nimi UniCafe tulisi muuttaa muotoon Unicafe (Unicafé se ei kai koskaan ole ollutkaan).”

“Olivia kuntoon!!! Jonotus siellä ei toimi, koko systeemi suunniteltu aivan väärin. Lisätkää edes kassa sinne, niin saisi ruoan lämpöisenä vielä suuhunkin asti.”

“Ruoat ovat aika suolaisia. Suolan määrää voisi vähentää.”

“Salaatit on usein pahoja. Jäisiä papuja ei oo kiva syödä.”

“Sunnuntaiaukiolo!!!!!!”

Kommentteja kadulta:

Harri Rauhamäki, 27, optometria, Stadia :

“Ylioppilasaukion Unicafé on erityisesti uusimman remontin jälkeen paras. Parhaita puolia ovat sijainti ja se partasuinen herrasmies, joka tarjoilee iloisesti ruokaa. Olen käyttänyt Ylioppilasaukion lisäksi Meilahden ja yliopiston päärakennuksen Unicaféita.”

Emma Koistinen, 19, hammaslääketiede:

“En ole toistaiseksi käynyt muissa kuin Meilahden Unicaféssa. Ylioppilasaukion ruokalistalla näyttäisi olevan enemmän vaihtoehtoja. Meilahdessa sairaalan Ravioli-lounasravintolassa on paremmat ruuat kuin Unicaféssa. Nekin saa opiskelijahintaan.”

Joonas Wuollet, 21, Helsingin Kauppakorkeakoulu:

“Unicafeissa on kalliimpaa ruokaa kuin Kauppakorkean ruokaloissa. En tiedä, mikä on paras. Riippuu täysin siitä, mitä ruokaa on tarjolla.”