Ainoastaan yksi Helsingin yliopiston opiskelija pääsi Helsingin kaupunginvaltuustoon. Vaikka kuntavaalien ehdokaslistoilla oli kokonaista 92 Helsingin yliopiston opiskelijaa, ainoastaan vihreiden Emma Kari, 25, nousi valtuustoon.
    Edellisessä valtuustossa Helsingin yliopiston opiskelijoita oli neljä. Nyt on siis tyytyminen yhteen edustajaan. Ympäristönsuojelutiedettä ja sosiaalipolitiikkaa opiskeleva Kari ei silti halua julistautua opiskelijoiden äänitorveksi.
    ”En ole ikinä uskonut, että olisi olemassa jotain objektiivista opiskelijan etua. Kaikki, mitä opiskelijaliike on päättänyt ajaa, on ollut niiden poliittisten toimijoiden priorisointia, jotka ylioppilaskunnissa ja muissa toimivat.”
    Opiskelijoiden ongelmat ovat tuoreella valtuutetulle kuitenkin tuttuja. Kari työskentelee Hyyn hallituksessa sosiaalipoliittisena vastaavana.
    ”Se, minkä voisi katsoa opiskelijoiden asiaksi, on opiskelija-asuminen. Se, että saadaan lisää opiskelijakämppiä, on aika akuutti asia.”
    Karin poliittinen ura tuntuisi olevan muutenkin nousussa. Hän on myös Hyyn ehdokas Syl:n hallitukseen vuodelle 2009.
    Muiden helsinkiläisten korkeakoulujen perustutkinto-opiskelijoista valtuustoon pääsi vain Helsingin Kauppakorkeakoulussa opiskeleva kokoomuksen Lasse Männistö, 26.
    Nuoruus ei jyrännyt Helsingissä kuntavaaleissa. Uuden valtuuston keski-ikä on noin 48.
    Männistön ja Karin lisäksi alle 30-vuotiaita valtuutettuja on kolme: 29-vuotiaat Tuuli Kousa ja Mari Puoskari sekä 27-vuotias Mari Holopainen, kaikki vihreistä.

Ninni Lehtniemi