Hei, Axl Rose. Kiitos, että Chinese Democracy näyttää ilmestyvän ennen kuin Kiinaan saatiin demokratia. Dr Pepperkin varmasti kiittää, kun meni lupaamaan jokaiselle amerikkalaiselle juoman, jos levy julkaistaan.
    14 vuotta siinä vain menikin.
    Oikeastaan se ei ole tauko eikä mikään. Vuonna 1966 The Beach Boysien Brian Wilson lähti hippasille The Beatlesin kanssa. Ensin julkaistu Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band oli niin masentavan hyvä, että Wilson jätti Smile-eepoksensa varastoon 38 vuodeksi.
    Vuonna 1980 The Eagles hajosi väittäen, että he palaavat, kun helvetti on jäätynyt. 14 vuotta myöhemmin se tapahtuikin ja uusi studioalbumi kuultiin viime vuonna, 27 vuoden tauon jälkeen.
    Hanoi Rocksille kävi 1980-luvun puolessa välissä köpelösti. Razzle kuoli ja Sam Yaffa lähti bändistä. Mikään ei silti estänyt yhtyettä julkaisemasta uutta levyä 18 vuotta myöhemmin.
    Me musiikin ystävät olemme oppineet kärsivällisiksi nerojen suhteen. Kate Bush odotutti 12 vuotta, Portishead 11 ja varmasti moni luovutti Eppu Normaalin 11 vuoden julkaisutauon aikana.
    Katsotaan mitä tänä vuonna paluun tehnyt My Bloody Valentine vielä keksii. Eihän heilläkään ole viime studiolevystä kuin 17 vuotta.

Matti Markkola