Satiirinen verkkolehti Lehti (lehti.samizdat.info) ilmestyy marraskuussa ensimmäistä kertaa paperijulkaisuna. Usko Tyykkä Aikakaus-Lehdestä, mitä vittua?
“Lehden toimitusorganisaatiossa uskotaan vahvasti, että kuvat ja paperijulkaiseminen ovat tulevaisuutta. Molemmat ovat asioita, jotka meiltä ovat puuttuneet. Siihen tulee nyt korjaus.”

Kehtaako läpyskäänne lukea julkisesti?
“Kyllä ainakin kansikuvasta tulee hieno. Voi olla, että sen jälkeiset 51 sivua eivät ole niin hienoa materiaalia. Tarkoitus on, että Lehdestä tulee sellainen kulttuurisen distinktion materiaali, että Pierre Bourdieu pyörii haudassaan, vaikka ei olisi vielä kuollutkaan.”

Lehti ei kuulemma sisällä pähkinää. Kai se sentään on painettu Kiinassa?
“Kyllä painopaikalla joku ympäristösertifikaatti on, mutta voin myöntää, että paikan valinnassa ratkaisevin kriteeri oli halvin tarjous.”

Vastasit puhelimeen Sanomatalosta. Ettekö pelkää, että Lehden tekijöiden huippusalatut henkilöllisyydet mediatalojen johtopaikoilla paljastuvat?
“Lehden tekeminen on ollut semisalaista. Esimerkiksi minun henkilöllisyyteni selvittäminen ei suuria päättelykykyjä vaadi. Teossa on mukana myös opiskelijoita ja vakituisessa töissä olevia. Mieluummin ei kerrota työnantajille, mutta myös äiti suuttuu, jos saa tietää, että kiroilemme internetissä.”

Onko Sanoma-konserni jo osoittanut kiinnostusta Samizdat-konsernin ostamiseen?
“Aika vahvasti toivomme sitä. Toisaalta, olemme miettineet lähteä Sanoman kimppuun hyvin kärsivällisellä nurkkausstrategialla. Suunnittelemme yksittäisten äänivaltaisten osakkeiden ostoa ihan sen takia, että voisimme mennä kokouksiin syömään kakkua ja esittämään aiheettomia kysymyksiä.”

Mikä on todennäköisyys sille, että ilmestyy vielä toinenkin Aikakaus-Lehti?
“Luottamuksella voin sanoa, että tässä ensimmäisessä lehdessä eivät pala muiden kuin lukijoiden rahat. Kakkoslehti riippuu siitä, kuinka moni hölmö tämän ensimmäisen ostaa. Ymmärrettävistä syistä mainosten hankinta on ollut vähän nihkeätä. Voisiko jutussa mainita, että tämä on ilmaista tekstimainontaa Lehdelle? Siihen me kaikki mediat pyrimme.”

Matti Markkola