Lukemattomat

T:Teksti:

Teemu Savolainen, 25, psykologia ja uskontotiede

Mitä olisi pitänyt ajatella:
    “Muslimimaahanmuuttajatyttöjen identiteettiä. Luin uskontotieteen gradua, joka liittyy omaan graduaiheeseeni psykologiassa. Käsittelen peruskouluikäisten muslimien identiteettiristiriitoja: millaista on olla nuori suomalainen, nuori muslimi ja mikä on sen yhteys psykologiseen hyvinvointiin.”
Mitä ajatteli:
    “Tosi kovaa päänsärkyä, joka on kestänyt koko iltapäivän. Mietin, johtuuko se unen vai kofeiinin puutteesta. Koetin jo unenpuutteen korvaamista. (Toim. huom. herätettiin haastatteluun pöydän äärestä.) Nyt joudun ehkä vielä kokeilemaan kofeiinia.”

Liisi Koivisto, 25, metsävaratiede ja teknologia

Mitä olisi pitänyt ajatella:
    “Metsien inventointimenetelmiä eri maissa ja biodiversiteetin määrittämistä. Olen menossa laudaturtenttiin syyskuussa.”
Mitä ajatteli:
    “Suunnittelin shoppailureissua ystäväni kanssa. Olisimme menneet katselemaan t-paitoja. Sateen takia jouduimme peruuttamaan sen.
    Mietin myös ruokailua. Lounas jäi väliin, kun tulin lueskelemaan. Söin kuitenkin Pätkistä. Se on pitänyt keskittymistä yllä.”

Maria Turunen, 23, sosiaalityö

Mitä olisi pitänyt ajatella:
    “Organisaatiokulttuuria. Luen sivuaineenani johtamista. Tänään olen ehtinyt lukea vasta muutaman sivun, esimerkiksi sukupuolen vaikutuksesta organisaatiokulttuuriin.”
Mitä ajatteli:
    “Kissan nivelrustoa vahvistavaa lääkettä. Minulla on maailman suloisin kissa, persialainen Eevokki. Katsoin pakkauksesta, mitä sen uusi lääke sisältää.
    Mietin myös tulevaa vuotta: miten opiskeluja organisoisi.”

Markus Kivistö, 24, teologia

Mitä olisi pitänyt ajatella:
    “Minkä nimisiä aivojen osat ovat. Neuroja kognitiivisen psykologian perusjuttuja. Teen psykologian perusopintoja avoimessa yliopistossa.”
Mitä ajatteli:
    “Melomista. Huomenna olisi tarkoitus lähteä vaimon kanssa meloen Lohjalle kaveria katsomaan. Eilen iski kuitenkin flunssa ja olen miettinyt, onnistuuko reissu.
    Olen miettinyt myös häälahjaa kaverilleni, joka menee naimisiin lauantaina.”

Christine Chen, 30, valtio-oppi

Mitä olisi pitänyt ajatella:
    “Etiikan perusteorioita, esimerkiksi Aristoteleelta. Luen John R. Boatrightin kirjaa Ethics and the Conduct of Business. Olen menossa tiedekuntatenttiin syyskuun 13. päivä.”
Mitä ajatteli:
    “Kaikkia muita mielenkiintoisia kirjoja, joita täällä on. Vieressäni on kirjahylly, jossa lukee Maantiede. Näin esimerkiksi kiinnostavan kirjan Japanista.
    Ajattelin myös sohvaa. En voi nostaa jalkojani pöydälle, se ei olisi kohteliasta. Mutta kotona teen aina niin!”

Antti Haimi, 24, matematiikka

Mitä olisi pitänyt ajatella:
    “Polynomien ja rationaalifunktioiden nollakohtia. Se liittyy väitöskirjaani Kungliga Tekniska Högskolanissa. Yritän löytää luonnehdintaa lineaarisille operaattoreille, jotka säilyttävät eräänlaisten rationaalifunktioiden nollakohdat yksikköympyrässä.”
Mitä ajatteli:
    “Mietin, milloin lähtisin kotiin ja mitä söisin illalla. Vakioruokaa eli makaronia peston kera.
    Ajattelin myös pianonsoittoa. Olin päivällä soittamassa pianoa Kymenlaakson osakunnalla. Nyt tein mielikuvaharjoittelua, mutta se on rasittavaa.”