Haaste:

En ole ostanut pariin vuoteen kunnollisia rintaliivejä. Homma kiikastaa siitä, että tavallisissa kaupoissa ei myydä liivejä, joissa on tarpeeksi pieni ympärysmitta mutta iso kuppikoko. Toivon, että Ylioppilaslehti lähtisi puolestani rintaliiviostoksille.

Luonnontieteiden opiskelija

Rintaliivit naiselle. Mikä haaste tämä muka on?
    Alkuun täytyy selvittää kuppikoot. Lyhyen surffaamisen jälkeen selviää, että kuppeja ovat muun muassa sellaiset aakkoset kuin A, B, C, D, E ja F.
    Oma koko selviää mittaamalla. Netissä opastetaan mittaamaan rinnanympärys ensin rintojen korkeimmalta kohdalta ja sen jälkeen niiden alta. Rintojen alta mitattu koko kertoo rintaliivien ympärysmitan ja molempien ympärysmittojen erotus kuppikoon.
    Jos rinnanympärysten erotus on esimerkiksi 26-28 senttiä, kuppikoko on F. Melkoista tähtitiedettä.
    Mutta nyt kauppaan.

Naisten alusvaatteisiin erikoistuneesta liikkeestä pitäisi löytyä kotoisa kuppi isommallekin nisälle.
    Alusvaatelabyrintissä alkaa ensikertalaista nopeasti ahdistaa. Pitsiä, hörhelöä, kukkia, rusetteja…
    Ei ihme, että homma heikottaa naisiakin. Ehkä suurin osa naisista käyttää vääränkokoisia liivejä, koska eivät halua lähteä erikoisliikkeeseen. Maitokaupassa rintsikat on helppo piilottaa jahtimakkaran ja kevytmaidon alle ostoskärryssä.
    Naiset hei, perustakaa kansanliike. Kaikenkokoiset liivit marketteihin!

Liikkeessä on toinenkin mies. Hän näyttää tyytyväiseltä ja asiantuntevalta vaimonsa rinnalla.
    Selvitän myyjälle rintaliivien anatomiaa. Myyjän mielestä riittää, kun rinnanympäryksen mittaa rintojen alta. Ympärysmittojen väliset laskutoimitukset ovat naistenlehtien snobistelua.
    Myyjä esittelee vaihtoehtoja. Kiinalaista massatuotantoa saisi halvemmalla. Eurooppalaiset ovat laadukkaampaa kamaa. Muotoja on mietitty pitempään. Siksi hinta on pariisilaisissa mehukkaampi.
    Mutta niinhän sitä sanotaan, että köyhän ei kannata ostaa halpaa. Myyjä toivottaa opiskelijabudjetilla elävät tervetulleeksi talven alennusmyynteihin.
    Siihen ei ole aikaa, joten otan mustat englantilaiset pitsirintaliivit, joista näkyy läpi. Ajattelen, että naiset voisivat pitää jostain tällaisesta.
    Haastaja avaa pakettia kotonaan. Häntä jännittää. Ja minua myös.
    ”Nämä ovat täydelliset! Olet onnistunut 110-prosenttisesti”, hän onnittelee.
    Tunne on kuin kultamitalistilla.

Sami Takala