Suuri Kesäskooppi

T:Teksti:

Luonnontieteilijät

Työ & Raha: Kesä tai talvi, Virastocum tai Chemicum, Kumpulan kampuksen asema tähtikartalla ei muutu. Luonnontieteilijä törmää kesätöissä samoihin pipetteihin ja Excel-taulukoihin kuin opinnoissaan. Kutsuvat sitä tylsyydeksi.

Rakkaus: Viikkiläisten nouseva merkki, maaseutu, sen kun vahvistuu heinäladossa pyöriessä. Ota ylioppilaslakki juhannustansseihin mukaan, niin saat talvimukulat mukavasti alulle.

Teekkarit

Työ & Raha: Kohtaa sadan vuoden tunteet. Lopeta kuvien kumarteleminen ja riko vanhat lait. Näin voit todeta jo ensimmäisenä palkkapäivänä kesäkuussa: “En enää tiedä mitään, mutta tunnen kaiken sen rahan taskuni pohjalla.”

Rakkaus: Kesäheilaa metsästävien teekkareiden on hyvä muistaa, että tosi rakkaus odottaa teekkaria. Ja odottaa. Ja odottaa. Tähtikartat näyttävät vipinää elokuulle – mutta minkä vuoden?

Humanistit

Työ & Raha: Ministeriön palkatonta harjoittelua varten hankittu jakkupuku alkaa vituttaa heinäkuun puolen välin tietämillä: kahvinkeitto ja monistus onnistuisi villapaidassakin. Lisäansioita voit hankkia loppukesästä myymällä jakkupukusi Hietsun kirpparilla tai periaatteesi mäkkärin iltavuoroissa.

Rakkaus: Usko jo. Jos se ei soita, se ei tarkoita, että se on ujo ja herkkä ja miettii kotonaan runokirja kädessään, miksei se kehtaa soittaa, vaikka sinä oletkin soittanut jo viisi kertaa. Jos se ei soita, se ei ole kiinnostunut.

Kylterit

Työ & Raha: Narahdit, kylteri! Jos sinun täytyy turvautua raha-asioissasi horoskooppien lukemiseen, olet väärällä alalla.

Rakkaus: Brasilian sademetsään keväällä perustettu kommuuni elää ja voi hyvin. Viimeisenkin kauppatieteilijän kannattaa suunnata Etelä- Amerikkaan lisääntymään viimeistään juhannuksena. Ei tule ikävä.

Medisiinarit

Työ & Raha: Helppo kesä tiedossa! Voit räkiä kattoon tai ottaa tirsat heräämössä, sillä nykyajan potilaat osaavat jo itsekin googlettaa diagnoosinsa.

Rakkaus: Onneksi on hoitotakuu! Sen ansiosta kullakin medisiinarilla on ainakin yksi hoito seuraavan kuuden kuukauden kuluessa. Ja jos ei ole, kannattaa kirjelmöidä oikeusturvakeskukselle. Kuoreen tunnus: “En saanut.”

Valtiotieteilijät

Työ & Raha: Buhaha!

Rakkaus: Buhaha!

Taideopiskelijat

Työ & Raha: Ole oma kristallipallosi! Kesällä voit kurkistaa tulevaisuutesi taideareenoihin. Lisäksi asematunnelissa rämpyttämällä myös tienaa, Helsingin Sanomien testin mukaan 2,25 euroa tunnilta (HS 13.6.07). Ja kuten tulevaisuudessakin, lahjattomat tavikset jyräävät: peruspummaaja ansaitsee 5,45 euroa tunnilta.

Rakkaus: Opettele viimeistään nyt sanomaan suoraan sille humanistille, että ei kiinnosta.

Madame Ala-Risku
Kuvitus stina salin