Suomen suurin ja vaikutusvaltaisin yliopisto ansaitsee radiokanavan, jolla voitaisiin käsitellä tiedemaailman ja pääkaupunkiseudun ajankohtaisia asioita, uutisia ja ilmiöitä.
    Yliopistoradio voisi tarjota ajankohtaista ja ymmärrettävää puheohjelmaa tiedemaailmasta ja kriittisiä läpileikkauksia suomalaiseen yhteiskuntaan. Yliopistoradio voisi soittaa musiikkia soittolistojen ulkopuolelta, haastatella tiedeyhteisön persoonallisuuksia ja sukeltaa pääkaupunkiseudun elämään esim. arkkitehtuurin, kaupunkiekologian ja kulttuurin- ja yhteiskuntatutkimuksen näkökulmasta.
    Yliopistolaisilla riittää tietotaitoa ja asennetta. Yliopistoradioon voitaisiin perustaa eri aihealueisiin perehtyviä ohjelmatoimikuntia, joiden toimikausi rajoittuisi 2-3 vuoteen. Toimitustyö voitaisiin uskoa yliopistoyhteisön 38 000 opiskelijan ja 7 600 henkilökunnan edustajan varaan.

Rahoitus voitaisiin jakaa yliopiston ja ylioppilaskunnan kesken, eikä sponsoroijien ja mainostajien hankkiminen olisi vaikeaa. Ylioppilaslehti ja Yliopisto-lehti olisivat luontevia yhteistyökumppaneita.
    Tekniikka ja tilat ovat pitkälti jo olemassa, eikä kanavalle tarvitsisi aluksi palkata kuin arviolta 3-5 henkilöä. Kanava voisi olla osittain automatisoitu. Yliopistoradio voisi myös kouluttaa opiskelijoista ja tutkijoista radio-alan ammattilaisia, jotka jatkossa uudistaisivat koko suomalaista radiokenttää.
    Jos yliopisto instituutiona ei haluaisi tai uskaltaisi lähteä hankkeeseen mukaan, ylioppilaskunta voisi ottaa vetovastuun. Toimitustilat voitaisiin sijoittaa uuteen Leppätaloon. (Jos HY tai HYY eivät tartu tilaisuuteen, voisi kanavan perustaa myös uuden Innovaatio-yliopiston yhteyteen.)
    Nimiehdotuskin yliopistoradiolle on jo valmiina: HYR (Helsingin yliopiston radio).

Miika Lauriala