Osakuntalaiset joutunevat tyytymään nykyistä pienempiin tiloihin, kun HYY:n järjestötilat jaetaan uudelleen. Ensimmäinen esitys tilajaosta valmistuu nyt perjantaina 30.5.
    Ylioppilaslehden tietojen mukaan ainejärjestöt ehdottavat, että osakunnat luopuisivat Uuden ylioppilastalon Kupolista ja Varsinaissuomalaisen osakunnan tiloista. Osakunnat puolustavat nykyisten tilojen säilyttämistä niin, että niihin tulisi lisäksi muita järjestöjä.
    “Osakunnat korostavat historiallisten tilojensa merkitystä ja oikeuttaan niihin, ainejärjestöt oikeudenmukaista ja tasa-arvoista tilajakoa kaikkien järjestöjen kesken”, sanoo ainejärjestötaustainen tilatyöryhmän ja HYY:n hallituksen jäsen Pasi Hario. Ainejärjestöt kannattavat mallia, jossa saman opiskelualan järjestöt sijoitettaisiin samoihin tiloihin.
    Ainejärjestöjen kanta on vahvoilla, sillä heillä on vahva edustus asiaa käsittelevässä talousjohtokunnassa.
    Osakuntien edustajistoryhmän puheenjohtaja Anni Hirsaho perustelee tilavaateita osakuntatoiminnan erilaisella luonteella.
    “Haluamme tarjota kodinomaiset kohtaamistilat, eikä sellaista pysty toteuttamaan yhdessä toimistohuoneessa.”
    Jaossa ovat nyt Uuden ylioppilastalon sekä syksyllä valmistuvan kolmannen ylioppilastalon tilat. Hankalaksi asian tekee, että joistakin nykyisistä tiloista Domus Academicalla täytyy luopua säästösyistä.
    Nykyisistä tiloistaan joutuu luopumaan ainakin valtiotieteellisen tiedekunnan opiskelijajärjestö Kannunvalajat. Järjestössä harkitaan kokonaan omien tilojen ostamista.
    Tilatyöryhmän esitys lähtee kesäksi järjestöille lausuntokierrokselle. Hallitus tekee lopullisen päätöksen asiasta syyskuussa.