Lähestyvän vapun kunniaksi Ylioppilaslehti kysyi lukijoiltaan mielipidettä haalarien käytöstä (s. 4). Selväksi kävi, että vaikka opiskelija ei haalareita omistaisi, saati käyttäisi, on hänellä silti niistä vankkumaton mielipide.
    Nettikysely keräsi viikossa noin kolmanneksen enemmän vastauksia kuin tämän vuoden gallupimme keskimäärin.
    Näin sanottiin:
    “Haalarit ovat käyttökelpoisia pienille lapsille, jotka helposti muksahtelevat. Aikuinen ihminen käyttäköön haalaria vain remonttihommissa tai pilkillä.”
    “Vappu ilman haalareita on kuin juhannus ilman viinaa.”
    “Haalarit, ja se mitä ne päällä tehdään, ovat kaksi eri asiaa. Se, mitä ne päällä tehdään, on kyllä usein aika tyhmää. Mutta ei se ole haalarien vika.”
    “Pukeutuisin mieluummin vaikka natsi-Saksan asepukuun kuin haalariin.”
    “En käsitä, mitä noloa haalareiden käyttämisessä muka on. On mukavaa, kun opiskelijariennoissakin on helppo tunnistaa oman opinahjonsa tyypit, kun kaikilla on samanlaiset kuteet. Mielestäni haalarit luovat pikemminkin yhteisöllisyyden tunnetta ja rentouttavat tunnelmaa.”
    “Hei oikeesti! Kuka tekee näin idioottimaisia tutkimuskyselyjä? Ketä kiinnostaa oikeesti? Tehkää järkevämpiä juttuja!”
    “Haalarit ovat tyylitön, kallis ja yksinkertaisesti ruma asuste, erityisesti ylioppilaslakkiin yhdistettynä. Haalarien funktio on toisaalta erottautuminen ei-opiskelijoista ja toisaalta keinotekoinen yhteenkuuluvuuden tunteen lisääminen opiskelutovereiden kanssa. ”
    Vappuhengessä voi lukea myös tämän lehden sivun 26 suuren pyttypaketin.
    Hyvää vappua!

Janne Salomaa

Haalarikyselyn tulokset ja lisää kommentteja voi lukea verkkosivuiltamme ylioppilaslehti.fi.