Puolueen pesässä

T:Teksti:

Naapurit pelkäsivät kepua

Keskustan puoluetoimisto Apollonkatu 1, avoinna klo 8.30ˆ’16

Keskusta pitää majaansa Apollon yhteiskoulun vanhoissa tiloissa. Puolue teki esiostosopimuksen rakennuksesta jo 1990-luvun puolivälissä. Yläkerran asukkaiden valitusten takia kepulaiset pääsivät muuttamaan taloon kuitenkin vasta vuodenvaihteessa 2000ˆ’2001. Puolue on pistänyt isännän otteella koulurakennuksen uuteen uskoon: Aulaan on muurattu takka tuomaan lämpöä ja kattoon on puhkottu huonosti eristetyt ikkunat tuomaan vetoa. Energiatehokasta!

Työntekijöitä: 16, joista naisia viisi.
Vierailijoille: Kahvia ja karkkia. Myynnissä mm. solmioita ja huiveja. Kokous salissa roikkuu kymmeniä tauluja, joita kepuaktiivit voivat ostaa sopuhintaan ja yrittää jälleenmyynnillä rahoittaa omaa vaalikampanjaansa.
Kahvimerkki: Kepulaiset juovat tilaustyönä pussitettua “Aitoa tupailtakahvia”, joka maistuu kummasti Kulta Katriinalta. Kahvi on ohittanut parasta ennen -päivänsä helmikuussa.

Kokkarit tallaavat muovimattoa

Kokoomuksen puoluetoimisto Pohjoinen Rautatiekatu 21 B, avoinna klo 8.45ˆ’16

Voi porvaria! Kokoomus on pelkkä vuokralainen kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan tiloissa. Kaiken lisäksi puolueen toimisto on ahdas ja hämärä. Ankeuden kruunaa ruma pinkki-valkoinen muovimatto. Onneksi kokkarit pääsevät kesäkuussa muuttamaan prameampiin tiloihin Suomalaisen klubin vuokralaiseksi.

Työntekijöitä: 12, joista naisia kuusi.
Vierailijoille: Kahvia. Esillä parikymmentä kokoomus-tuotetta mm. pippurimylly ja hartiahieroja. Niitä voi kuitenkin ostaa vain verkosta. Voih.
Kahvimerkki: Kokkarit kärvistelevät automaattikahvilla.

Viiden kerroksen demariväkeä

Sdp:n puoluetoimisto Saariniemenkatu 6, avoinna klo 8.30ˆ’16

Kyllä demarin kelpaa! Sdp rakensi Siltasaareen Mika Waltarin synnyinkodin
paikalle 1970-luvulla kolossin, jossa on viisi kerrosta puolueen tiloja ja 24 vuokra-asuntoa. Lisäpontta oppositiopolitiikalle antavat kellarisauna, grilli sisäpihalla ja arkistokäytössä oleva kassaholvi.

Työntekijöitä: 27, joista naisia 14.
Vierailijoille: Kahvia, jouluna glögiä ja piparia. Myynnissä mm. demariviirejä ja ansiomerkkejä.
Kahvimerkki: Presidentti.

Vasurit kauppaavat graduja ja hunajaa

Vasemmistoliiton puoluetoimisto Viherniemenkatu 5, avoinna klo 8.30ˆ’16

Vasemmistoliittolaiset pesivät paljon vaatimattomammin kuin demaritoverinsa. Puolueella on ahdas toimisto Hakaniemen torin laidalla olevassa asuintalossa. Kopiokone nököttää keittiössä, ja aulassa lojuu kampanjasälää kuten kaksi heliumsäiliöitä vaalipalloja varten.

Työntekijöitä:Kymmenen, joista naisia viisi.
Vierailijoille: Kahvia ja yksi kuivunut omena. Myynnissä hunajaa ja kirjoja, mm. kaupunginvaltuutettu Tiia Aarnipuun gradu.
Kahvimerkki: Saludo ja Meiran Reilun kaupan kahvi.

Kristillisillä on aina joulu

Kristillisdemokraattien puoluetoimisto Karjalankatu 2 C, avoinna klo 9ˆ’16 (tulostaan kannattaa ilmoittaa ennakkoon)

Kristillisdemokraatit ovat puolueista lähimpänä taivasta. Alppitalon seitsemännestä kerroksesta avautuu näkymä Vallilan kattojen ylle. Aamukahvin kera kristilliset lukevat Raamattua (vanhaa 1930- luvun käännöstä tietenkin). Juhlatunnelmaa täydentää muovikuusi, joka lojuu toimiston nurkassa ympäri vuoden.

Työntekijöitä: Neljä, joista naisia kaksi.
Vierailijoille: Kahvia ja vehnäkorppua. Myynnissä mm. KD-kelloja ja KIDS-ilmapalloja.
Kahvimerkki: Juhlamokka.

Janne Salomaa