Kevät tulee ja sen kunniaksi Glorian huhtikuun numeron kansiotsikko kertoo, että siivous on muotia.
    Ja se tosiaan on.
    Lehden sisäsivuilla näytetään esimerkiksi, että Sandin 339 euron siivoustakissa kelpaa huhkia. Lisäksi muistutetaan, että kyllä Jennifer Lopezkin oli yhdessä elokuvassa niin ihana siivooja, että sai rikkaan miehen nalkkiin.
    Siivousteeman kruunu on kuuden sivun muotipaketti: Marc Jacobsin 260 euron korkkarit, linjakas lila uutuuspölynimuri ja 119 euron satiinihame. Asusteena kuurauspalju. Chic!
    Gloria on kieltämättä kotityövinkkeineen asian ytimessä, sillä yhden asian lehden lukijakunta kyllä tietää: puunaushommat on nykypäivänä tehtävä itse.
    Sitä hyvää palvelusväkeä kun on näinä päivinä niin niin vaikea löytää.

Kevättä on rinnassa myös mainosalalla.
    Viime viikolla verkkoon levisi asunnonvälistysfirma Kiinteistömaailman kanimainoksen making of -video. Se näyttää suloiset mainospuput reippaissa pökkimispuuhissa kotoisalla sohvalla.
    Tv-mainoksen laatineen mainostoimisto Hasan & Partnersin AD Esko Moilanen kommentoi Markkinoinnin&Mainonnan nettihaastattelussa asiaa toteamalla että Kiinteisömaailma ei muuten maksanut pökkimiskuvista ekstraa.
    Ja että “näyttelijät eivät tehneet ihan sitä, mitä piti”.
    Mitä? Tietenkin tekivät.
    Uusi slogankin olisi jo tyrkyllä: “Oma pesä, paras pesä – Kiinteistömaailma”.

Lopuksi vakavaan asiaan. Nimittäin siihen, että osa suomalaisista elää kurjuudessa. Kauppalehden mielestä huolissaan pitäisi olla ainakin suomalaisista toimitusjohtajista.
    28.3. ilmestyneen numeron etusivulle oli kirjattu tarkalleen kahdeksan senttiä korkein punaisin numeroin luku -48 %. Teksti kertoi, että “suomalaiset johtajat ovat palkkakuopassa”.
    Sisäsivuilla juttu konkretisoitiin: meillä johtajan ansiot jäävät peruspalkka ja bonukset yhteen laskettuina roimasti Euroopan tasosta. Paremmin menee esimerkiksi Ranskassa ja Saksassa.
    Kauppalehden mukaan Nokian Kallasvuo onneksi pärjää jotenkuten vertailussa. Hän tienasi viime vuonna 8 375 821 euroa.
    Ja samaan aikaan Helsingin Sanomissa (28.3.) pääministeri Vanhanen antoi taas medialle huutia. Vanhasen mielestä toimittajat kertovat tilastoillaan vain, kuinka kurjasti jollakin ihmisryhmällä menee. Siitä, kuinka hyvin Suomessa voidaan, ei hiiskuta sanaakaan.
    Olisiko Matti ollut kerrankin oikeilla jäljillä?
    Ei. Ei nyt sentään.