Se viesti herätti tosiaan huomiota: kymmenen opiskelijanaista haki maaliskuun alussa lisääntymiskykyisiä miehiä Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan Kehitysyhteistyöjaoston (Kehy) internetsivuilla. Tarkoituksena oli perustaa kommuuni Brasilian sademetsään vuonna 1929 Rio de Janei ron siirtokunnan pystyttäneen hengessä.
    Ideologiaan kuuluu naturalismi, omavaraistalous ja kasvissyönti, mutta toisin kuin vuonna 1929 tarkoituksenamme ei ole harjoittaa siveellisyyttä, vaan päinvastoin lisääntyä ja varmistaa suomalaisen verenperinnön jatkuminen etelän tropiikissa, ilmoituksessa sanottiin.
    Pian viesti poistettiin netistä.

”Se oli Herrari-bileiden piilomainos, joka räjähti käsiin”, kertoo opiskelijabileiden markkinointivastaava Susanna Hyppönen.
    ”Olemme perinteisesti käyttäneet piilomainontaa ja saimme idean kommuunista. Kysyimme, voisiko Kehy lähteä mukaan juoneen.”
    Yksi opiskelija antoi sähköpostiosoitteensa lainaksi ja viesti pantiin Kehy:n blogiin. Se toimi. Tavallaan.
    ”Meidän oli pakko poistaa ilmoitus, koska opiskelija, jonka tiedot siinä oli, alkoi kärsiä.”
     Sähköpostiviestejä tuli parikymmentä plus puhelut päälle. Kommentteja blogi sai 70. Myös media kiinnostui. Ylioppilaslehden lisäksi MTV3 ja YleX ottivat yhteyttä.
    Ja otti muutama lisääntymiskykyinen mieskin.
    ”Mutta aika marginaalinen osa ainakaan kauppakorkeakoulussa opiskelevista lähtisi kommuuniin.”
    Blogikommenteissa yksi opiskelija epäili, että ilmoituksella tutkittiin, mitä miehet ovat valmiita tekemään saadakseen seksiä. Toinen epäili, ettei kauppakorkeakoulussa opiskeleva pärjäisi omavaraistaloudessa.

Sami Takala
Kuva Stina Salin