1. Onko sinulla Lyyra-kortti?

Kyllä 88,1 %

Ei 11,9 %

2. Minkälaisia kokemuksia sinulla on Lyyra-kortin toimivuudesta?

Kortti toimii moitteettomasti 40,2 %

Kortti toimii melko hyvin 40,4 %

Eos 14,3 %

Kortti toimii melko huonosti 3,9 %

Kortti toimii huonosti 1,1 %

3. Käytätkö Lyyra-verkkopalvelua?

Kyllä 34,3 %

En 65,7 %

4. Jos käytät Lyyra-verkkopalvelua, kuinka usein käytät sitä?

Harvemmin kuin kerran kuussa 79,9 %

Kerran parissa viikossa 16,2 %

Viikoittain 2,1 %

Päivittäin tai liki päivittäin 1,8 %

5. Onko Lyyra-verkkopalvelu mielestäsi tarpeellinen?

Kyllä 27 %

Ei 29,7 %

Eos 43,3 %

6. Lyyra-kortti maksaa Helsingin yliopiston opiskelijoille 14,50 euroa. Mitä mieltä olet hinnasta?

Hinta on halpa 1,8 %

Hinta on sopiva/kohtuullinen 53,7 %

Eos 11,9 %

Hinta on kallis 32,7 %

”Opiskelijakortin laajentaminen yleiseksi palvelukortiksi kuulostaa ideana ihan hyvältä, mutta toteuttaminen ontuu pahasti.”

”Lyyra-portaali on mielestäni täysin turha, vastaavia mahtuu 15 tusinaan. Ulkoasu on sekava ja käytettävyys heikko. Tällaisen palvelun sijaan olisin mieluummin ottanut edullisemman kortin ja halvemmat lounashinnat Unicafeissa.”

”Pienistä kommervenkeistä huolimatta Lyyra-systeemi on oikein hyvä. Etenkin se, että ladattu saldo ei häviä, vaikka kortti katoaisi. Samoin saldon näkeminen ja lataaminen netissä on mainio juttu.”

”Kukaan tuskin kaipaa Facebookin kopiota (jos kaipaa, heille voi kertoa Facebookin olemassaolosta). Nykyisellään kortille ei voi järkevästi ladata verkon kautta rahaa. Lisäksi tilitoimintojen käyttö on erittäin hankalaa, koska kaikki (epä)sosiaalisen palvelun kilkkeet hyppivät silmille.”

”Olen käyttänyt Lyyra-korttia kerran, kun tilasin Applen tietokoneen. Kuulin alennusmahdollisuudesta puskaradion kautta. Käsittämätöntä, ettei kukaan tiedä Lyyrasta mitään. Syksyn mainoskampanja bussikatoksissa vaikutti tosin aika härskiltä: näytti kalliilta, ei kertonut, mikä Lyyra on. En tosin tiedä mikä Almakaan on, hyvin olen selvinnyt molempia ilman jo neljä vuotta yliopistolla.”