Sopivasti seksihäirintää?

T:Teksti:

Iltalehti on jatkanut ansiokkaasti eduskunnassa ilmenneen seksuaalisen häirinnän käsittelyä. Toimittaja Timo Hakkarainen haastattelee jutussaan (IL 29.1.) ex-kansanedustaja Rosa Meriläistä ja kysyy tältä muun muassa seuraavanlaisen kysymyksen: “Eduskunnassa on noin 1 200 työntekijää. Jos 30 heistä on joutunut kuuntelemaan härskejä juttuja, onko tämä nyt kovin suuri ongelma?”
    Mielenkiintoista. Timo Hakkarainen, kuinka paljon työpaikalla saa olla seksuaalista häirintää?
    “En minä pysty sanomaan. Ei siihen mitään ohjearvoa ole. Kysymykseni oli puoliprovosoiva kysymys ex-kansanedustajalle, joka on hyvin aktiivisesti ottanut kantaa seksuaaliseen häirintään liittyviin kohuihin.”
    Mutta kuinka paljon työpaikalla sitten pitäisi olla seksuaalista häirintää, että se olisi mielestäsi ongelma?
    “Totta kai jokainen tapaus on ongelma.”
    Mutta jos seksuaalinen häirintä on noin vähäistä kuin eduskunnassa, niin se ei ole kovin suuri ongelma?
    “Ei minulla ole siihen mielipidettä, mikä on vähän ja mikä paljon. Ei haastattelijalla tarvitse olla vastauksia kysymyksiinsä.”
    Aha. Okei.

Tuomas Kokko