Jos John Rambo (Sylvester Stallone) olisi yritys, sitä voisi onnitella erinomaisesta tuloksesta. Kahdenkymmenen vuoden jälkeen valkokankaalle palannut sotakone paiskii neljännessä elokuvassaan ennätysmäärän töitä.
    Vuoden 1982 debyytissään First Blood toimintaikoni sai päiviltä vain yhden ihmisen. Kolme vuotta myöhemmin Rambo: First Blood Part II:ssa kaatoja kertyi jo 58 kappaletta.
    Afganistanin työmatkalla (Rambo III, 1988) Rambo paransi tulostaan kolmanneksella. 78 kaatoa 101 minuutissa teki minuuttikeskiarvoksi huimat 0,77 ruumista.
    Uudessa Rambossa entisestään kyynistynyt soturi risteilee Burmaan jeesaamaan panttivangiksi jääneitä lähetystyöntekijöitä. Ja uudella markkina-alueella kaikki väkivalta- alan yrittäjät yltävät ennätystulokseen.
    Pahikset, Burman hallituksen joukot, tappavat 113 hyvistä (parannusta edelliseen elokuvaan 211%), Rambon tukijoukot 40 pahista (+ 135%) ja Rambo itse 83 pahista (+ 6%).
    Ja kaikki tämä Rambo-elokuvien ennätysajassa, 91 minuutissa. Kaupan päälle vihollisten sadistisia tempauksia on tuotekehitelty uudelle tasolle ja aseiden osumat kuvataan tinkimättömän roiskeisesti.
    Elämme kustannustehokkaita aikoja!

Matti Rämö
Rambo elokuvateattereissa.