Mediakiima Amerikassa äityi huippuunsa megaesivaali ”supertiistain” kynnyksellä. Suurimman huomion keräsi demokraattien viimeviikkoinen tv-väittely, jossa lehdistön lemmikit ensimmäinen nainen ja ensimmäinen musta, Clinton ja Obama, ottivat yhteen.
    Kyylän silmään pistivät ennen muuta uutiskanava CNN:n ansiokkaat oheisraportit.
    Ennen väittelyn h-hetkeä kanava kertoi, että mustanpörssin kauppa väittelylipuista käy netissä kuumana. Katsojia, niin taviksia kuin palkintogaaloja ahkerasti boikotoivia näyttelijäjulkkiksia, saapuisi Los Angelesin Kodakteatteriin enemmän kuin samassa paikassa järjestettävään Oscar-gaalaan konsanaan.
    Itse tv-lähetyksessä kuultiinkin muun muassa Pulmuset-stara Christina Applegaten ”poliittista” analyysia.
    Väittelyn jälkipeleissä mainittiin ohimennen jopa talouskriisi ja Irak. Kuitenkin vasta demokraattisenaattorien elekieli sai toimittajat läpi mediakentän innostumaan.
    ”Obama nojautui Clintonin puoleen ja kuiskasi muutaman sanan hänen korvaansa kuin jatkaakseen iloa, jonka he olivat juuri jakaneet takahuoneessa”, International Herald Tribune maalaili etusivullaan helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kuvassa Obama hipelöi Clintonin kättä.
    Kuiskailu askarrutti myös CNN:ää, ”Mitä luulet, että he sanovat”, reportteri tivasi viattomilta viikonloppushoppaajilta New Yorkin kaduilla.

Demokraattikaksikko vei rapakon takana huomion myös presidentti Bushin viimeisenä gloorian päivänä. Ennätysalhaisista suosioluvuista kärsivä Bush piti viimeisen puheensa kansakunnalle tiistaina 29. tammikuuta.
    Ja mitä media kertoi?
    Presidentinvaaleille liki koko ohjelma-aikansa omistanut CNN tarkkaili jälleen yleisöä: miten Clinton ja Obama tervehtivät toisiaan vai tervehtivätkö? Hymyilevätkö? Nousevatko seisomaan? Taputtavatko?
    Mehukkain hetki nähtiin, kun senaattori Obama kääntyi lunttaamaan vanhemmalta kollegaltaan, kuuluuko tässä kohdassa nyt taputtaa vai ei.
    Kyylä kiittää oikeaan osuneesta uutispainotuksesta. Bush ei tosiaan sanonut puheessaan uutta eikä mullistavaa.

Ennen supertiistaita ja tätä kirjoitettaessa Clinton ja Obama olivat gallupeissa liki tasoissa.
    Clintonin onni on, ettei vaaleja käydä verkossa. Obaman YouTube-kanavan videoita kun oli helmikuun alussa katsottu liki 12 miljoonaa kertaa – yli kymmenen kertaa enemmän kuin Clintonin vastaavia.
    Ja sitten tuli vielä YouBama.com.
    Kahden Stanfordin yliopiston tietotekniikka- alumnin Eric Parkin ja Christopher Pedregalin perustamalla saitilla Obaman kannattajat voivat ylistää kandidaattiaan mielin määrin ja miten tahansa.
    Tosiaan, miten tahansa.
    Valikoimassa on muun muassa hiphop -miksauksia Obaman puheista ja video, jolla parivuotias Mina -tyttö laulaa nettiruudulla välkkyvälle Obaman kuvalle serenadia. Obama! Sä oot ihana!