Brittiläisen Test Iciclesin ura jäi vain yhden levyn mittaiseksi. Kriitikot kehuivat bändiä sen ennakkoluulottomuudesta ja rohkeudesta, mutta musiikinkuluttajat eivät koskaan innostuneet vuonna 2005 ilmestyneen For Screening Purposes Only -levyn meluisasta kitararockista.
    Se oli liian äkkiväärä yhdistelmä punkia, hiphoppia ja elektronista musiikkia.
    Levyn julkaisemisen jälkeen Test Icicles kiersi Euroopassa ja Yhdysvalloissa itseään tunnetumpien bändien lämmittelijänä, mutta jo vuonna 2006 yhtye kertoi lopettavansa. Aluksi yhtyeen jäsenet perustelivat päätöstään liian kauan jatkuneen kiertue-elämän aiheuttamalla väsymyksellä. Myöhemmin kitaristi-kosketinsoittaja Devonte Hynes kertoi hajoamisen syyksi turhautumisen musiikkibisneksen lainalaisuuksiin. Test Icicles oli bändi, jolla ei ollut tapana edes treenata, joten he eivät voineet ymmärtää ympärillä pyörineiden ihmisten odotuksia esimerkiksi listamenestyksestä.

Tammikuussa Hynes julkaisi soololevynsä Lightspeed Champion -nimellä. Hynes ei olisi voinut siirtyä musiikillisesti yhtään kauemmaksi Test Iciclesin ainoaksi jääneestä levystä. Rumpuloopit, kirskuvat särökitarat ja kiukkuinen huutaminen ovat poissa, tilalle ovat tulleet kantrivaikutteet, akustiset kitarat ja herkistely pianon äärellä. Hynes on hylännyt käytännössä kaiken, minkä vuoksi Test Iciclesia pidettiin kiinnostavana ja riskejä ottavana bändinä. Ja sen myös huomaa Falling Off The Lavender Bridge -levyä kuunnellessa.

Jo levyn puolessavälissä – noin 20 minuutin jälkeen – alkaa odottaa jotakin yllättävää. Jotakin uhkarohkeaa, joka erottaisi Falling Off The Lavender Bridgen kaikista muista alternative country -levyistä. Mutta yllätystä ei koskaan tule, vaan levyn huippuhetkeksi jää The Cardigansilta kuulostava, singlenäkin julkaistu Tell Me What It`s Worth.
    Vaikka Hynes tekeekin heikoimpina hetkinään suorastaan tylsää musiikkia, hän tietää, miten kerätä huomiota. Hän pukeutuu hullusti kuin Outkastin Andre 3 000 ja puhuu julkisuudessa mielellään seksielämästään ja ruoka-aineallergioistaan.

Tuomas Kokko

Lightspeed Champion: Falling Off The Lavender Bridge. Domino. 2008.