Viime helmikuussa alkanut Kolmannen ylioppilastalon rakentaminen on aiheuttanut meluhäiriötä Domman asukkaille. Lisäksi kulkeminen pesutupaan ja jäteastioille on ollut rakennustöiden takia hankalaa. Miksi haittoja ei ole hyvitetty vuokran alennuksella, HYY Yhtymän hallituksen puheenjohtaja Hannu-Matias Nurmi?
    Keskustelimme tästä syksyllä HYY:n kiinteistöjohtokunnassa, jonka puheenjohtaja olin viime vuonna. Totesimme, ettei työmaamelu ole ylittänyt kaupungin ympäristölautakunnan asettamia rajoja.

Vuokralaisten keskusliiton järjestösihteeri Ilpo Eerola arvioi, että laki velvoittaisi HYY Kiinteistöjä vuokranalennukseen. Perusteena hän mainitsi, että asumista Dommalla häiritsee nimenomaan vuokranantajan oma rakennushanke.
    Keskustassa rakennetaan muuallakin, ja Leppätalon rakentaminen ei ole aiheuttanut mitenkään poikkeuksellista melua. Ymmärrän kyllä, että opiskelijoita aamulla alkavat rakennustyöt stressaavat enemmän kuin kahdeksasta neljään -työrytmin mukaan eläviä.

Rakennustöitä on tehty myös viikonloppuisin ja jopa itsenäisyyspäivänä. Miksi?
    Tuohon en osaa vastata. Ikävää silti, että kaikki palaute rakennustöistä ei ole tullut meille, vaan myös työmiehet ovat saaneet kuulla painokelvotonta palautetta.

Janne Salomaa

Kerro Ylioppilaslehdelle maailman virheistä ja lähetä sähköpostia: posti@ylioppilaslehti.fi