Työn iloa, lapset!

T:Teksti:

Pyykin pesu on kurjaa hommaa. Onneksi Hennes&Mauritz piristää arkista kotityötä. Kirpputorilta ostetussa H&M-topissa toivotetaan pesuohjeen alla: “Have fun washing!” Kerrankin hymyilytti pyykkinarujen alla.
    Asenteen muutos voisi auttaa selviytymään myös muista elämän ikävistä puolista. Hammaslääkäri voisi mainostaa “Hemmottele itseäsi juurihoidolla!”-iskulauseella ja ennen toimenpiteen alkamista kehottaa potilasta rentoutumaan ja nauttimaan olostaan.
    Hautajaistunnelma kohoaisi, jos pappi ennen seremonian alkua varmistaisi, että kaikki istuvat mukavasti penkeissään. “Toivottavasti viihdytte kanssamme seuraavan tunnin ajan. Ohjelman päätteeksi tarjolla on virvokkeita.”
    Mutta mutta. Ruotsin televisio uutisoi äskettäin, että H&M käyttää puuvillaa, joka mahdollisesti on uzbekistanilaisten lasten keräämää.
    Kerääjien päiväpalkka on pari euroa, kun taas paikallinen myyntiyhtiö nettoaa työn tuloksista parikymmenkertaisesti. Mahtaakohan työn teettäjä toivottaa pienille ahertajille: “Have fun working!”

Elina Loisa