Suuren unionin minioikeudet

T:Teksti:

Nyt ne on mitattu. Perusoikeuteni Euroopan unionissa ovat 2,6 senttiä leveät ja 3,2 senttiä korkeat. Siis pienemmät kuin tulitikkuaski!
    Euroopan parlamentin tiedotustoimisto jakoi kirjamessuilla minikokoisia kirjoja. Opuksen sivuille on präntätty pikkiriikkisellä fontilla koko Euroopan unionin perusoikeuskirja.
    Kovin ovat pieneksi käyneet ihmisen oikeudet. Kuvastaako kirja todellisuutta, Euroopan parlamentin tiedotustoimiston päällikkö Pekka Nurminen ?
    “Ei suinkaan. Koko on vain lukutekninen keino, jolla yritetään saada ihmiset tutustumaan kirjaan tarkasti. Kirjat ovatkin olleet hyvin suosittuja.”
    Vai niin. Olisiko kuitenkin niin, että esitesuunnittelijoilla on ollut oma salainen poliittinen agendansa? Vai ovatko suunnittelijat olleet vain ajattelemattomia hölmöjä?
    “Heh. Sanoisin, että suunnittelija ovat olleet viisaita, kun he ovat tehneet näin kiinnostavan tuotteen. Kuten sinunkin soittosi osoittaa, kirja herättää ihmisten mielenkiinnon.”
    Nurminen väittää nähneensä omin silmin, kuinka ihmiset ovat todella ryhtyneet lukemaan opusta. Jonkin sortin EU-tiedotusennätys varmaan sekin.

Päivi Ala-Risku