Näinä autoverouudistuksen päivinä Kyylä on tarkkaillut silmä kovana automainoksia.
    Äkkiseltään voisi luulla, että ekologisuus olisi nyt markkinaväen valtti, mutta ei. Nyt myydään unelmia. Mielenkiintoisimpia ovat naisille suunnatut mainokset.
    Muun muassa Anna-lehden lukijoille on kaupattu viime viikoilla Volkswagenin Jetta Luxline TDI-dieseliä. Kuvassa auto on pysäköity punaisen maton edustalle, ja takapenkiltä ulos pistävät morsiuspuvun helman verhoamat täydelliset sääret. “Joskus unelmat toteutuvat myös tosielämässä”, teksti kuuluu.
    Olivian ostovoimaisille lukijoille puolestaan viestitään, että Mini Clubman -auto on kuin “1,6 litraa kuumaa suklaata” ja kerrotaan, että Citroën C3 on “puhdasta silmänruokaa”. (Kuvassa sinertävää autoa pesevät paksuilla letkuilla palomiehet. Sixpäkki kiltää kilpaa univormun kanssa.)
    Kyylä ihastelee mainosväen oivalluksia. Tosin petrattavaakin olisi vielä reilusti. Häät, palomies ja suklaa kaupitsevat toki naiselle auton kuin auton, mutta yksi puuttuu joukosta. Naisen unelma on tietenkin vauva. Mihin se unohtui?

Vähintään yhtä paljon Kyylää riemastuttaa Kauppalehden mainonta. Helsingin kauppakorkeakoulun Kylteri-lehdessä sen keskustelufoorumia puffataan seuraavasti: “Kolme asiaa, joita ihminen ajattelee: raha, seksi ja oma paino. Täällä käsitellään niistä yhtä.”
    Juu-u. Kauppalehden markkinaväki on tosiaan onnistunut nikkaroimaan kylterilukijoille osuvan ilmoituksen.
    Kyylä jää kuitenkin etsiskelemään Kauppalehden mainosta muista lehdistä. Mitäköhän ET-lehteen voisi laittaa? Ehkä: Kolme asiaa…hmmm…raha, terveys ja seksi, eikun sori, siis tietenkin Kanaria…

Lopuksi suunnataan itärajan taakse.
    Kuten uutiset viime päivinä ovat kertoneet, on Venäjällä alettu pitää kansankokouksia presidentti Putinin kolmannen virkakauden puolesta. Uutistoimisto Reutersin mukaan osa kokouksista on ollut julkisen vallan järjestämiä.
    Putin-huumaa nostatetaan myös viestimissä. Venäläisen Delovaja Gazeta -lehden internetsivuilla, heti pääuutisen alla pyöri menneellä viikolla pitkään erikoislaatuinen, uutismaisesti taitettu tekstipalkki. Komealla Putinin kuvalla ja linkillä varustettu teksti kertoi, että kyseessä on “aktio Venäjän presidentin tukemiseksi” ja että “meitä on jo 22 189”.
    Linkki johtaa Putinin puolesta -liikeen sivulle. Saitti on kalliilla pystytetyn näköinen, ja – luonnollisesti – ruohonjuuritasolla alulle pantu. Sivun yläreunassa komeilee rajun kuvakäsittelyn läpikäynyt töröhuuli- Putin. Herran alapuolelta saa katsella videoita, joilla yksittäiset kansalaiset (toki aivan spontaanisti) ylistävät Putinia.
    Kyylän ehdoton suosikki on video entisen lokakuun valankumouksen muistopäivän ja nykyisen Kansan yhtenäisyyden päivän vietosta viime viikolla Moskovassa. Mahlerin mahtipontinen seitsemäs kaikuu ja nuoriso marssii Venäjän liput poskilla.
    Oi Putin! Oi suuri Venäjä!