Halpa Unicafe-ateria lounaaksi, päivälliseksi ja iltapalaksi? Onnistuu keskustakampuksella: Ylioppilasaukion Unicafe tarjoaa lounasta arkisin seitsemään ja lauantaisikin kuuteen saakka. Kumpulassa ateriatarjoilu sen sijaan loppuu puoli neljältä, Viikissä kolmelta ja Meilahdessa jo kahdelta.

Miksi lounasajat suosivat keskustakampusta, Unicafen johtaja Arja Kosonen?
    Aukioloajat riippuvat asiakasmääristä. Suurin lounaan tarve kampuksilla on puolen päivän jälkeen. Työpäivän jälkeen opiskelijat lähtevät kotiin tai tulevat keskustaan ja syövät ehkä Ylioppilasaukion Unicafessa.

Opiskelijoilla on luentoja välillä kuuteen tai jopa kahdeksaan. Eikö aterioitsijoita riitä alkuillasta muualla kuin keskustassa?
    Onhan Kumpulan Physicum auki kuuteen.

Mutta se ei myy lainkaan lounasta.
    Ei, mutta esimerkiksi patonkeja kyllä. Suurin osa opiskelijoista lähtee kampukselta neljän aikoihin. Lounas- ja aukioloajat pohjautuvat kassajärjestelmämme tietoihin sekä luentosalien varaustilanteeseen. Tarvittaessa muutamme aikoja kahdesti vuodessa. Nyt suunnittelemme kevään aukioloaikoja.

Onko muutoksia tulossa?
    Vielä en osaa sanoa. Olemme tehneet kyllä aiemmin erilaisia kokeiluja. Kumpulassa kokeilimme pari vuotta sitten aukioloa lauantaisin, mutta lounastajia oli hyvin vähän.

Minkälaisen päätöksen lounasaikojen pidentäminen vaatisi omistajan eli Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan puolelta?
    Strategiset liiketoimintalinjaukset ovat ennen kaikkea Unicafen hallituksen asia. Mutta tietenkin kuuntelemme, mistä asioista omistaja on kiinnostunut. Tähän asti ykköstavoitteemme on ollut tarjota mahdollisimman laadukasta ja edullista lounasta opiskelijoille.

Janne Salomaa

Kerro Ylioppilaslehdelle maailman virheistä lähetä sähköpostia: posti@ylioppilaslehti.