Kansainvälisen politiikan professori Tuomas Forsbergin keittiön lattia on mittarimadon värinen.
    “Feng shuin mukaan vihreä on hyväksi ruokahalulle”, professori nauraa.
    Haagalaisessa paritalossa pyörii tänään koko nelihenkinen perhe, sillä Forsbergin 4-vuotiaan tyttären Rebekan telinevoimistelu on peruttu. Nora-vaimo panee Kentin uuden levyn soimaan samalla, kun mies lämmittää glögiä.
    Forsberg aikoo kokata tänään Kolmen H:n carbonaraa.
    “Ruoan pitää olla hyvää, helppoa ja halpaa”, linjaa Forsberg.
    Pasta carbonara on Forsbergille jo opiskeluajoilta rakas ruoka. Viipurilaisen osakunnan laulajien retkillä oli aina yksi carbonara- päivä. Ruoan sai valmistettua kätevästi retkikeittimelläkin.
    Tänään ruokailu on erityisen halpaa: professoriperhe on saanut vanhemmiltaan ruoka-avustusta – siis aivan kuten moni opiskelijakin.
    “Pekonit ovat ilmaisia. Ne jäivät anopilta lastenhoitokeikan yhteydessä jääkaappiin.”
    Sipuli ja valkosipuli taas ovat Forsbergin opiskeluaikana hankkimalta kasvimaalta, jonka vetovastuu on nyttemmin siirtynyt miehen vanhemmille.
    “Heidän ollessa mökillä käyn kyllä yhä kastelemassa.”
    Forsberg pyöriskelee hetken hellan edessä ennen paistopuuhiin ryhtymistä. Vaimo käy tarkistamassa, tarvitseeko mies apua.
    Patojen poristessa keittiöön ryömii HIFK-paitainen 1-vuotias Ruuben.
    “Vaimoni on kotoisin Naantalista ja esikoisemme on jo kääntynyt TPS:n kannattajaksi. Nyt päätin aloittaa oikeaan joukkueeseen kiinnittämisen tarpeeksi aikaisin.”
    Säästeliäs jämälinja jatkuu ruokapöydässä. Pastan kanssa tarjottava punaviini jäi ylitse viikonlopulta.
    Rebekan, 4, mukaan ruoassa on liikaa pippuria. Toimittajan mielestä pasta maistuu siltä, miltä kolmen H:n opiskelijaruoat yleensäkin: normipastalta.
    Jälkiruoaksi Forsberg on metsästänyt Kaisaniemen Makuunista sairaan kalliita Ben & Jerry -suklaa- ja vaniljajäätelöitä. Ilta päättyy, kuten alkoikin, kuumaan glögiin.

Maria Ruuska

Rossin pikapasta

500 g kylmäsavulohta
250 g tuorepastaa
2 dl kermaa
mustapippuria

Keitä vesi vedenkeittimessä ja kaada kattilaan. Lisää tuorepasta kiehuvaan veteen. Keitä kolme minuuttia. Leikkaa kylmäsavulohi suikaleiksi. Kuumenna hetki pannulla. Älä lisää pannulle rasvaa, sillä lohen oma rasva riittää paistamiseen. Lisää kerma ja mausta mustapippurilla. Tarjoile heti.

Tähdet:

viihtyvyys 3/5
maku 3/5
esillepano 2/5

Katso kaikkien kampusjulkkisten reseptit ja kokkaustaidoista jaetut tähdet