Aterimet rintaliiveissä

T:Teksti:

Japanilaiset ovat havahtuneet siihen tosiasiaan, että kertakäyttöiset syömäpuikot tuhoavat vähitellen Kiinan metsät. Nettilehti Salonin mukaan keskiverto japanilainen käyttää ja heittää roskiin vuodessa kahdetsadat syömäpuikot, joista suurin osa on valmistettu naapurimaassa.
    Ratkaisu ovat tietenkin uudelleen käytettävät syömäpuikot – ja alusvaatteet. Alusvaatevalmistaja Triumph on alkanut myydä japanilaisille rintaliivejä, joissa on erillinen tasku kokoontaittuville, uudelleen käytettäville syömäpuikoille.
    Nyt naiset voivat ruokapöytään istuuduttuaan työntää kätensä paidan sisään ja kaivaa ruokailuvälineet esiin. Rintaliivien valmistaja markkinoi tuotetta väittämällä, että metsien pelastamisen lisäksi se saa rinnat näyttämään – noh – ryhdikkäämmiltä.
    Kukahan toisi Suomen markkinoille rintaliivit tai miesten alushousut, joihin voisi kätevästi sulloa kauppakassin toppaukseksi? Niiden käyttäjät saattaisivat olla tyytyväisiä ulkonäköönsä, mutta myös ostaisivat muovikasseja aikaisempaa vähemmän.
    Ja maailma voisi pelastua.

Tuomas Kokko