Tee lapsi, kuole nopeammin

T:Teksti:

TV1:n Elämä pelissä -sarjassa julkimot saavat tuomion odotettavissa olevasta elinajastaan. Tavikset voivat tehdä saman testin netissä. Elämäntapaani liittyviä kysymyksiä tivaavan testin perusteella minä kuolen 80 vuoden ja 9 kuukauden ikäisenä.
    Mutta onneksi elämässä voi taktikoida.
    Jos hankkisin puolison, mittariini ropsahtaisi yhdeksän kuukautta lisää elinaikaa. Toisaalta, helpompiakin tapoja löytyy. Käymällä vähintään kerran viikossa leffassa tai teatterissa eläisin huikeat vuoden ja seitsemän kuukautta pitempään. Eikä tarvitsisi edes kiistellä hammastahnatuubin puristamisesta.
    Sen sijaan lasten hankkimiselle testi sanoo ehdottoman ein.
    Jos pyöräyttäisin mukulan sinkkuna, kuolisin vuotta nykyistä aiemmin. Vielä tuhoisampaa tenavien tekeminen olisi parisuhteessa. Ydinperheeseen siunautuva kullannuppu lyhentäisi maallista taivaltavani vuodella ja kuukaudella.
    Mielenkiintoista. Enpä tiennyt, että elämän eliksiiri löytyy teatterista.

Päivi Ala-Risku