“Olen soittanut Ahkerien Simpanssien levyä ystävilleni sopivissa humalaisissa tilanteissa.
    Jatkoilla suosiota on saavuttanut muun muassa Sukuelin tuulessa -ralli.
    Muutamat kavereistani ovat syttyneet infantiilia huumoria viljelevän underground- bändin musiikkiin. Toiset ovat tuhahdellen tyyliin: `tämä on niin tyhmää`.
    Olen itsekin vähän yllättynyt kuinka hyvin Simpanssien tuotanto minuun kolahtaa. Periaatteessa en ole mikään lapsellisen huumorin ystävä.

Kuulin Simpansseja ensi kertaa nelisen vuotta sitten, kun ystäväni pyysi minua bändin keikalle Semifinaliin.
    Ensiällistys oli suuri: simpanssit kapusivat lavalle valkoisissa maalarinhaalareissa ja aurinkolaseissa. En ole varma, olisivatko haalarit jopa vähän haisseet. Soitinvarustus koostui vanhoista balalaikoista, lelukitaroista ja kattiloista.
    Olin koko keikan ajan täysin bändin otteessa. Nauroin ääneen ja ostin keikalta Simpanssien ensimmäisen ja ainoan levyn Tervehdys maan asukit.
    Bändin voimahahmona vaikuttaa Absoluuttisesta nollapisteestä tuttu Tommi Liimatta . Hänessä on jotain sellaista pohjoista hulluutta, joka vetoaa minuun itseni vastakohtana.
     Levy Tervehdys maan asukit on äänitetty suurin piirtein yhdellä mikrofonilla jossain kellarissa. Eniten minuun iskenyt biisi on Uskis on mun bestis. Se on laulettu sellaisella kamalalla, värisevällä mummofalsetilla, ja kappaleessa on virsipoljento.
    Osaan itsekin laulaa biisin asiaankuuluvalla tyylillä.”

Susanna Karhapää

Juha Itkosen uusi romaani Kohti (Otava) ilmestyi syyskuussa.