Vuonna 1997 perustettu Night Visions -festivaali toi Suomeen Yhdysvalloissa 1970-luvulla kukoistaneet yönäytökset, joissa moni genre-elokuva on tienannut kulttistatuksensa. Juuri 1960-1980 lukujen kulttielokuvat ovat olleet festivaalin erottautumisväline. Elokuva-arkiston ohella NV on ollut ainoa taho, joka on pitkäjänteisesti tuonut valkokankaalle esimerkiksi modernia aasialaista toimintaviihdettä ja jenkkikauhun unohdettuja helmiä.
    Festareilla on nähty myös alan tekijöitä: Suomeen ovat raahanneet luunsa muun muassa italialainen kauhuohjaajaveteraani Dario Argento ja Christopher “Dracula” Lee .
    Seitsemän elokuvan katsominen yhteen putkeen on kova homma, siksi jokaisen NV:n ohjelmistossa on mukana pari elokuvaa, jonka aikana voi pilkkiä putoamatta kärryiltä.
    Ne, jotka vaivaantuvat zombikävelykilpailun kaltaisesta väliaikaviihteestä, voivat hiukan venyttää elokuvien väliin jääviä taukoja.
    Juhlan kunniaksi NV esittää lokakuussa Jack Hillin naisjengikuvaksen Switchblade Sisters (1974).
    Kapinallisen Jezebels-jengin tarina esiteltiin ensi kertaa Night Visionsia edeltäneessä Silmää verestää -elokuvatapahtumassa.

Matti Rämö

Night Visions 27.-28.10. Maximissa (Kluuvikatu 1). Liput 7,5e. Ohjelmisto: nightvisions.info