Yliopistoliikunnan pumppiniminen ryhmäliikuntatunti vaihtui syksyn alussa Body- Pump®:iksi. Se tarkoittaa, että tästä lähtien Yliopistoliikunta maksaa tuntien pitämisestä lisenssimaksuja uusiseelantilaiselle liikuntajätille LesMillsille. Maksujen vastineeksi Yliopistoliikunta saa kolmen kuukauden välein tunneille uuden koreografian ja musiikin. Miksi Yliopistoliikunta käyttää opiskelijoiden rahoja kansainvälisiin jumppalisensseihin, Yliopistoliikunnan liikuntasuunnittelija Janne Pakarinen?

Muutos tehtiin asiakaspalautteen perusteella. Entinen vastaavanlainen tuote, pumppi, ei aina ollut tasalaatuinen. Tuntien sisältö vaihteli ohjaajan mukaan, eikä asiakas tiennyt etukäteen, millaiselle tunnille oli tulossa. Uskon, että tasalaatuisuus laskee kynnystä tulla tunnille.

Kuinka paljon lisenssi maksaa?

Maksamme lisenssistä noin 450 euroa kuussa. Olemme laskeneet, että lisenssi tulee itse asiassa halvemmaksi kuin vanhamuotoisen pumpin ylläpitäminen. Teimme laskelman sen perusteella, mitä tuntien suunnitteleminen, musiikki ja ohjaajien koulutus maksaa, jos sen tekee itse.

Tunneilla on nyristy siitä, että lisenssitunneilla pitää tehdä samaa ohjelmaa koko kolmen kuukauden ajan. Millaista palautetta olette saaneet muutoksesta?

Palaute on ollut pääsääntöisesti hyvää. Ohjelman ei tarvitse olla koko kolme kuukautta aivan sama, vaan lisenssiin kuuluu lupa muuttaa sitä. Käytössä olevaan ohjelmaan voi miksata kohtia aiemmista ohjelmista. Ohjaaja voi itse päättää, haluaako hän tehdä niin.

Päivi Ala-Risku

Kerro Ylioppilaslehdelle maailman virheistä ja lähetä sähköpostia: posti@ylioppilaslehti.fi