Ainejärjestöjen vaalirengas (HYAL) kasvatti ehdokasmääräänsä eniten 24.9. päättyneessä edustajistovaalien ehdokasasettelussa. Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) edustajistoon pyrkii marraskuun 6.-7. päivä pidettävissä vaaleissa 112 ainejärjestöjen ehdokasta. Viime vaaleissa HYAL:n listalla oli 75 opiskelijaa.
    “Olemme kahden vuoden aikana muun muassa järjestäneet saunailtoja, jonne on kutsuttu järjestöjen puheenjohtajia ja muita aktiiveja. Etupäässä ehdokkaamme ovatkin vanhoja ainejärjestöaktiiveja”, HYAL:n vaalipäällikkö Petrus Repo selittää kasvua.
    Selvästi eniten ehdokkaita edustajistovaaleihin marssittaa Osakuntien vaalirengas. 260 ehdokasta on silti 44 vähemmän kuin viime vaaleissa. Osakuntien jäsenmäärät ovat myös yleisesti olleet laskussa.
    Muista ryhmistä ehdokasmääräänsä kasvattivat HYY:n Vihreiden ja Sitoutumattoman vasemmiston Maailmanpyörä (+15), Keskusta opiskelijoiden vaaliliitto (+4) ja Svenska Nationer och Ämnesföreningar (+1). Ehdokasmäärä putosi HELP:llä (-4), Liberaalien vaaliliitolla (-3), Oikealla vaalirenkaalla (-2) ja Opiskelijademareilla (-2).
    Edustajistopaikoista kilpailevat myös ulkomaalaisten opiskelijoiden Tsemppi Group 25 ehdokkaalla ja uutena ryhmänä Sateenvarjoliitto kahdella ehdokkaalla.
    Kaikkiaan ehdolla on 817 opiskelijaa, 29 enemmän kuin viime vaaleissa.