Suomalaisella elokuvantekijällä on ongelma. Erikoistehosteet, massiiviset lavasteet ja näyttävä puvustus ovat julmetun kalliita, mutta jostain pitäisi saada elokuvaan jotain säväyttävää. Jotain, joka varmasti vangitsee yleisön huomion ja jolla mainostoimiston väki saa kaupiteltua elokuvaa kansalaisille.
    Räiskintä ja lavasteloisto tulevat aina olemaan kortilla pienten elokuvabudjettien maassa. Mutta seksikohtauksissa sentään pärjätään! Nopealla vilkaisulla alastomat näyttelijät usutetaan toistensa kimppuun noin joka kolmannessa 2000-luvun suomalaiselokuvassa.
    Sekstailuelokuvien osuus nousee, kun elokuvamassasta vähennetään lapsille ja nuorille suunnatut tuotannot.
    Sänky nitisee myös kahdessa syksyn kotimaisessa elokuvatapauksessa, JP Siilin Ganesissa ja Petri Kotwican Mustassa jäässä . Hurriganesin nousun kuvauksessa ja tiheätunnelmaisessa pettämistarinassa seksitehosteet ovat luontevassa osassa: hyvää draamaa maustavana mikserinä. Eivät onneksi lohdutuspalkintona tarinan köykäisyyteen pettyneille.

Matti Rämö
Kuva Malla Hukkanen

Ganes elokuvateattereissa 28.9, Musta jää saa ensi-iltansa 19.10.