Laktoosi-intolerantikko voi huoletta syödä lähes kaikkia leipiä. Unicafen uudet patongit ovat kuitenkin poikkeus: loppukeväästä lähtien useissa Unicafen patongeissa on käytetty maitojauhetta. Miksi ihmeessä, Unicafe- ravintoloiden tuotekehityspäällikkö Sari Mönkölä?
    Vanhojen maalaispatonkien valmistus lopetettiin keväällä yllättäen, ja jouduimme etsimään korvaavan patongin. Nyt meillä on kokeilussa useita erilaisia patonkeja. Maitojauhepatonkeja on keskustan suurissa Unicafeissa, mutta pienissä ravintoloissa ja keskustan ulkopuolella patongit ovat laktoosittomia. Nyt toivomme palautetta patongeista.

Eli ruokailijat päättävät, tarjoaako Unicafe tulevaisuudessa laktoosittomia patonkeja?
    Kyllä. Patongit elävät nyt murrosvaihetta ja ensi kevääseen mennessä ne on tarkoitus päivittää täysin. Sama lounaspatonkihan on ollut meillä jo yli kymmenen vuotta. Patonkeihin liittyviä toiveita voi antaa joko verkkosivujemme kautta tai suoraan minulle sähköpostilla.

Onko patonkipalautetta jo tullut?
    Vain kaksi viestiä. Molemmissa uusia patonkeja sanottiin makeiksi. Makeus voi johtua maitojauheesta.

Täytteitä myöten vegaanisia patonkeja oli tarjolla muutama vuosi sitten ainakin Porthanian Unicafessa. Miksei enää?
    Vegaanipatonkeja on edelleen silloin tällöin tarjolla, mutta niiden kysyntä on hyvin pieni. Jos vegaanipatonkeja toivotaan, ne voidaan ottaa säännöllisesti valikoimaan. Eniten opiskelijat tuntuvat kuitenkin ostavan juusto-, tonnikala- ja kinkkupatonkeja.

Janne Salomaa

Kerro Ylioppilaslehdelle maailman virheistä ja lähetä sähköpostia: posti@ylioppilaslehti.fi