Ylioppilaslehden Malinen-sarjakuva palkittiin

T:Teksti:

Ylioppilaslehden Malinen-sarjakuva on voittanut ensimmäisen palkinnon Kemin kansainvälisen sarjakuvakilpailun strippisarjassa.
    1 000 euron palkintoshekki luovutetaan sarjan tekijöille Markus Miettiselle ja Jaakko Seppälälle 25.5. alkavilla Kemin sarjakuvapäivillä.
    ”Malinen erottui edukseen, sillä monet muut kisaan osallistuneet sarjakuvat olivat sellaisia jenkkityylisiä ihmissuhde- ja perhesarjoja, joita on nähty jo paljon”, sanoo tuomariston puheenjohtaja, sarjakuvapiirtäjä Ilpo Koskela.
    Tuomaristo arvosti Malisessa myös luonteeltaan vaihtelevaa huumoria.
    Kemin sarjakuvapäiviä on järjestetty vuodesta 1981, ja niistä tuli kansainväliset vuonna 1985. Tänä vuonna kilpailuun osallistui yhteensä 170 tekijää 183 työllä. Suomalaisia osallistujia oli 125 ja ruotsalaisia 45. Tämän lisäksi töitä saapui Kiinasta, Itävallasta ja Australiasta.
    Tekijät ilahtuivat voitostaan, sillä he ovat lähettäneet töitään kisaan jo useampana vuonna.
    ”Pyrimme osallistumaan kaikkiin mahdollisiin skaboihin, sillä olemme kilpailuhenkisiä. Kisat ovat myös hyvä tapa motivoitua tekemään uutta materiaalia ja kokeilemaan rajoja”, Markus Miettinen sanoo.
    ”Kemin kisa on hieno perinne suomalaisessa sarjakuvakulttuurissa ja haluamme olla osaltamme pitämässä sitä yllä.”
    Entä mitä Malinen sanoisi voitosta?
    ”Jumalaata! Tämäkkii vielä”, Miettinen arvelee.