Koska urheiluelokuvien lopputulokset tapaavat olla selvillä jo ennen teatteriin astumista, niiden on vaikea vedota katsojaan juonella.
    Värikkäillä hahmoilla pääsee jo paljon pidemmälle, kuten Josh Gordonin ja Will Speckin taitoluistelusikailussa Hokkarihemmot. Junttifarssin ammatti laisten Will Ferrellin ja Jon Hederin tähdittämässä elokuvassa käy niin kuin urheiluelokuvissa yleensä käy. Taitoluistelupariksi pakon edessä joutuvan machon ja siron miesluistelijan yhteistyössä on kuitenkin jotain kiehtovaa.
    Hokkarihemmot jankuttaa vitsiä, jonka ydin on, että miehet tekevät naismaisiksi miellettyjä asioita. Onneksi taitoluistelun neitimäisyydelle naureskelu ei jää elokuvan suurimmaksi saavutukseksi.
    Elokuvan asenteessa piilevän machoilun alta nimittäin puskee myös hurttia toverillisuutta, ja mikäs sen sympaattisempaa. Vaikka mies-miesparin esityksille naureskellaan, niistä myös tehdään näyttäviä spektaakkeleita, jotka murtavat ahdasmielisen taitoluisteluväen ennakkoluulot.

Matti Rämö
Kuva Paramount

Hokkarihemmot ensi-illassa 8.6.