1. Paljonko aiot juoda vappuna?
En lainkaan 14 %
1-2 annosta 11 %
3-4 annosta 15 %
5-6 annosta 20 %
7-9 annosta 17 %
10 annosta tai enemmän 23 %

2. Mitä aiot juoda?
Omppuviiniä 0,6 %
Kaljaa tai siideriä 19 %
Skumppaa 16 %
Viinaa 2 %
Jotakin muuta 7 %
Useita edellisistä 43
Vain alkoholittomia 13 %

3. Kuinka krapulassa aiot olla vappupäivänä?
En lainkaan 32 %
Vain väsynyt 40 %
Hiukan huonovointinen 22 %
Huonovointinen 5 %
Oksennan 1 %

4. Mikä seuraavista on paras helpotus krapulaan?

Suolakurkku 2 %
Jaffa 17 %
Mikä hyvänsä rasvainen ruoka 27 %
Kävely ulkoilmassa 19 %
Sillä se lähtee, millä tuleekin 6 %
Ei ole krapulaa 29 %

5. Kuinka usein juot enemmän kuin kuusi annosta alkoholia yhdellä kertaa?

En koskaan 20 %
Harvemmin kuin kerran kuukaudessa 37 %
Kerran kuukaudessa 25 %
Kerran viikossa 17 %
Päivittäin tai lähes päivittäin 1 %

Kommentteja:

“Vappu on opiskelijoiden iloisin juhla, jossa paitsi tavataan tuttavia, joita ei ole nähty pitkään aikaan, myös tutustaan uusiin ilman huolen häivää. Pääasia ei ole alkoholi sen enempää kuin juodun alkoholin määrä: vappuna ei lasketa, vaan keskitytään hauskanpitoon.”
“Suomalaisiin perinteisiin vedoten aion kiskaista vappuna niin sanotut läskit. Vappupäivän ohjelmaan kuuluu tietenkin perinteinen biologien järjestämä lastentapahtuma Vappushokkelo Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa sekä skumpat Ulliksella. Ihanaa!!!”

“Alkoholi liittyy liian moniin opiskelijatilaisuuksiin. Sitä ettei juo, saa selitellä loputtomasti. Ihmisten on uskomattoman vaikeaa ymmärtää, ettei joku näe juomista missään mielessä tarpeelliseksi.”

“Useimmiten tulee juotua humalahakuisesti. Olisi outoa olla opiskelijabileissä selvin päin, jos kaikki muut ovat humalassa. Tuleva krapula ei mietitytä juodessa, mutta harmittaa seuraavana päivänä. Parhaiten krapulaan auttaa vaikka koko päivän nukkuminen sekä jätski, pitsa ja limu.”

“Mikäli tarkoituksenani on rentoutua, suosin yrttejä. Raskas, idiotisoiva ja amoralisoiva alkoholipäihtymys ei nappaa.”

“Ärsyttävää, kun alkoholi on a) ihmisten vapaa-ajanvieton suosikki- ja kestopuheenaihe, b) illanviettojen ja illanviettopaikkojen keskipiste ja c) käyttäytymisen, olotilan ja itsetunnon (itsekehuskelun) säädin. Eikö elämän todellinen ihanuus ole jossain keinotekoisen olotilamuokkauksen ulkopuolella?”