Unicafen muutamissa pisteissä tarjoama uusi Paulig Mundo -kahvi on herättänyt tällä palstalla keskustelua. Kahvin valmistajana haluamme tuoda esiin omat näkemyksemme.
    Paulig on sitoutunut vastuulliseen yritystoimintaan pitkäjänteisesti. Vastuusertifioitu Paulig Mundo on tästä yksi käytännön esimerkki.
    Kahvialalla on useita sertifiointiohjelmia kestävän kehityksen edistämiseen alkuperämaissa. Suurimpia ovat Utz Kapeh, joka on muuttamassa nimensä muotoon Utz Certified, ja Reilu Kauppa. Uts Certified on nykyään täysin riippumaton säätiö.
    Paulig Mundo on suomalaiseen makuun kehitetty kahvi, johon tulee kahvipapuja viidestä maasta. Alle prosentti maailmassa viljellystä kahvista on sertifioitua, joten laatukahvien saatavuus on haaste. Selvitystemme perusteella tähän pystyy parhaiten vastaamaan Utz Certified.
    Utz Certified on riippumaton, maailmanlaajuinen kahvin sertifiointiohjelma, joka varmistaa vastuullisen tuotantotavan tiloilta lähtien. Ammattimaisuuteen kannustava, vaativa ohjeistus auttaa parantamaan kahvin laatua ja tilojen tuottavuutta kasvattaen näin viljelijöiden ansioita.
    Viljelijöille maksetaan Utz-sertifioinnista aina lisäkorvaus, joka kattaa sosiaalisten parannusten ja ympäristönsuojelun kustannukset. Hintaneuvotteluja varten he saavat järjestöltä tietoa alueen kauppahinnoista. Kauppahinta perustuu kahvin maailmanmarkkinahintaan, tuotteen laatuun ja Utz Certified -lisään. Toukokuusta alkaen kuluttaja voi jäljittää ostamansa kahvipaketin pavut internetissä kahvitilalle asti.
    Mitä laajemmin hyvät käytännöt saadaan vietyä kahvialalle, sitä paremmin voivat siitä elantonsa saavat perheet ja ympäristö. Tähän tarvitaan monien tahojen yhteistyötä.

Anna Sirkiä
Tuoteryhmäpäällikkö
Oy Gustav Paulig Ab