Vapun alla, sen aikana ja sen jälkeen monella opiskelijaryhmällä on tapana tehdä eräänlaisia kepposia, jäyniä. Moni kepponen on ihan hauskakin. Huonot jäynät aiheuttavat vain myötähäpeää.
    Hiljattain joku päihtynyt opiskelija oli päättänyt muotoilla Uuden ylioppilastalon 4. kerroksen järjestöjen nimet uusiksi kerroksen ovikylttiin. Kerroksessa sijaitsee muun muassa kokoushuone Politicus.
    Keppostelija oli venynyt sellaiseen neronleimaukseen kuin “kokoussuones Amis ja Holiticus”. Yhden järjestön nimeksi oli pikkutuhmasti väännetty “Pimppi”.
    Mitä hittoa? Kolme päivää ryypännyt teekkarikin keksii parempia vitsejä!
    Kyltissä on sen verran paljon kirjaimia, että niistä olisi voinut järjestellä ihan oikeasti hauskoja yhdistelmiä. Kokoushuoneille olisi voinut vaikka antaa vappuiset nimet “Sahti, Sima ja Elysee”. Tai ne olisi voinut jakaa kahteen kastiin: “Amis ja Lyseo”.
    Yksinkertaisen tyylikästä, tosin ei kovin vitsikästä, olisi nimetä kokoushuone “Homo politicukseksi”.
    Opiskelijademarien OSY:stä ja keskustanuorten HEKO:sta taas olisi, lainaamalla pari kirjainta muualta, saanut muodostettua lauhkean luokkataistelujärjestön “Kesy kosto”.
    Muistakaa siis: jos aiotte vappuna toteuttaa kepposia, jäyniä tai käytännön piloja, varatkaa siihen aikaa. Hutiloiden ei synny kuin huonoja vitsejä, joiden jäljet näkyvät pitkään.
    Sitä neloskerroksen tauluakaan tuskin kukaan järjestelee kuntoon ennen kuin joku päättää humalassa ottaa sen asiakseen.

Ville Seuri