Heikki Härö nousemassa Hyy Yhtymän johtoon

T:Teksti:

Oikeustieteen kandidaatti, Master of Arts (Business Law) Heikki Härö valittanee HYY Yhtymän toimitusjohtajaksi ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) talousjohtajaksi 1.1.2008 alkaen.
HYY:n edustajisto päättää asiasta kokouksessaan 10.5.
50-vuotias Härö on työskennellyt pitkään kiinteistö- ja maahantuontiyritys Rake Oy:ssä ja vuodesta 2006 lähtien hallintojohtajana aikuiskoulutukseen erikoistuneessa Adulta Oy:ssä. Häröllä on kokemusta myös opiskelija- ja järjestötoiminnasta. Hän on toiminut muun muassa HYY:n hallituksessa vuonna 1980.
”Häröllä on tehtävään sopiva laaja kokemus liiketoiminnan johtamisesta. Valintaan vaikutti myös se, että hänellä on korkea motivaatio toimia HYY Yhtymän kaltaisessa hieman erikoisessa yrityksessä, jossa omistajan edustajat ottavat aktiivisesti osaa päätöksentekoon, vaihtuvat usein ja ovat lisäksi keskimääräistä nuorempia”, sanoo Mikko Kotola, HYY Yhtymän hallituksen puheenjohtaja.
Kotolan mukaan Härön eduksi oli myös osaaminen kiinteistöalalla. Ala on HYY yhtymälle tärkeä, sillä sen varoista 89 prosenttia on markkina-arvolla mitattuna kiinni kiinteistöissä.
HYY Yhtymä on palvelualan konserni, joka toimii kiinteistö-, majoitus- ja ravintola-, kustannus- ja verkkomedia-alalla sekä harjoittaa sijoitustoimintaa. Yhtymän vuoden 2007 liikevaihdon arvioidaan olevan noin 28,5 miljoonaa euroa.