“Kymmenisen vuotta sitten näin videolta australialaisen Tahdon naimisiin -leffan ja katsoin sen heti uudestaan. Elokuva on tukevan pikkukaupungin tytön ja hänen ystävänsä kasvutarina ja kaunis kertomus ulkopuolisesta ihmisestä. Luulen, että samastun hämärällä tavalla siihen päähenkilöön, vaikka en osaa sanoa, mitä yhteistä meillä on.
    Vaikka en ole koskaan ollut Abbafani, elokuvan monet Abba-hitit tuovat nostalgisia muistoja.
    Elokuva vaikutti niin syvästi, että ensimmäisillä katselukerroilla en ajatellut sitä ollenkaan ammatillisesti. Jälkikäteen pohdittuna myös hyvä näyttelijäntyö viehättää.
    Pääosan esittäjä Toni Collette lihotti itseään 20 kiloa elokuvaa varten, ja teki ihan oikeasti valloittavan suorituksen. Nykyään hän näyttelee isoissa Hollywood-tuotannoissa.

Tahdon naimisiin on elokuva, joka on syytä katsoa yksin kotona. Muutenkin sitä pitää varjella eikä katsoa liian usein, jotta kielletyn hedelmän maku säilyy. Ilman sitä osa vaikutuksesta on pilalla.
    Muutama vuosi sitten poimin elokuvan sormet vapisten dvd-hyllystä ja ostin sen. Täytyy myöntää, että vaimo ihmetteli valintaa. Tietysti kotona elokuva näyttää hieman omituiselta Akira Kurosawan ja Martin Scorsesen välissä. Jotain noloa siinä on.
    En missään nimessä näytä elokuvaa muille. Tämän jälkeen en aio kertoa siitä kenellekään.”

Milka Sauvala

Janne Reinikaisen ohjaama Reviisori ensi-illassa Suomen Kansallisteatterissa 15.3.