Kokoomuksen vaalivoitto vaikuttaa tehneen työnantajajärjestöistä jopa entistä röyhkeämpiä. Siltä ainakin vaikutti, kun luki lauantaina 24.3. Helsingin Sanomista Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan toimitusjohtajan Sixten Korkmanin haastattelun.
    Haastattelussa Korkman mainitsi ohimennen, että nuorille työntekijöille pitäisi maksaa muita heikompaa alkupalkkaa. 20-24-vuotiaat tienaavat hänen mielestään liikaa suhteessa keskipalkkoihin.
    Korkmanin mukaan muita työntekijöitä heikompi palkkaus ehkäisisi nuorten syrjäytymistä. Hän vaikuttaa elävän aika erikoisessa todellisuudessa. Totta kai nuorisotyöttömyydestä ja monen nuoren pätkätyökierteestä tulee olla huolissaan, mutta pieni palkka tuskin ehkäisee kenenkään syrjäytymistä.
    Päinvastoin, 19-vuotiaana ammattikoulusta valmistunut ehtii moneen otteeseen tuntea itsensä osattomaksi, jos joutuu odottamaan täyttä palkkaa vuosikausia.
    Puhumattakaan siitä, että jo nyt Suomessa on ihmisiä, joiden palkka ei riitä elämiseen, vaan sen oheen on haettava toimeentulotukea. Tämän ryhmän kasvattaminen tuskin on edes työnantajien edun mukaista.
    Kokoomuksen vaalivoiton raskain seuraus tähän mennessä vaikuttaa olevan älyvapaiden heittojen lisääntyminen julkisuudessa. Oikeistojäärät tuntuvat kuvittelevan, että vaalitulos on suora mandaatti röyhkeälle politiikalle.
    Täytyy vain toivoa, että tämän sortin vaalikuume on ohimenevää.

Ville Seuri