Osta mun kirja

T:Teksti:

Suuret kustantamot julkaisevat vain murto- osan niille tarjotuista käsikirjoituksista. Niitä, jotka päättävät hylkäyksestä huolimatta saattaa kirjansa markkinoille, odottaa painokulujakin suurempi ongelma. Ilman minkäänlaista markkinointia kirjan myynti muillekin kuin kavereille on todella työlästä. Markkinointi taas on hintavaa puuhaa.
    Pulmaa lievittämään on nyt perustettu omakustanne.com-sivusto. Karkkilalaisen Lukutoukan Kirjakaupan ylläpitämä sivusto on omakustannekirjojen valtakunnallinen markkinapaikka, josta löytyy myös neuvoja sekä käsikirjoitus- että jakeluvaiheeseen. Sivujen kautta on myös mahdollisuus myydä omia kirjojaan.
    Julkaistujen omakustanteiden määrän perusteella uudelle sivustolle luulisi löytyvän käyttäjiä. Viime vuonna kirjan myymiseen tarvittava ISBN-numero haettiin 1 738 omakustanteelle. Määrään kuuluvat yksityishenkilöiden kirjojen lisäksi esimerkiksi sukuseurojen ja järjestöjen kustantamat kirjat. Siihen eivät sisälly paljon kustantavien ja siksi kustantajarekisteriin siirtyneiden omakustantajien teokset.

Matti Rämö
omakustanne.com