Onneksi olkoon Hannele Eronen, olet uusi Miss Yliopisto! Miten Miss Yliopisto -kilpailu eroaa muista missikisoista?

Ei se juuri eroa, ulkonäköä siinäkin tuijotetaan. Vahvuuteni oli ehkä urheilullinen vartaloni, six-pack näkyy. Kilpailussa oli myös pieni tietokilpailuosio, jossa kysyttiin, oliko oikein hirttää Saddam Hussein. Vastasin, ettei se ollut oikein, koska kuolemantuomiokin on murha.

Oliko sinulla rajut voitonjuhlat?

En yleensä harrasta rajua juhlimista, koska urheilen. Finaalin jälkeen menin suoraan siskon kämpille nukkumaan.

Mikä haisee opiskelijaelämässä?

Opintotuki on liian pieni. Sitä ei ole nostettu moneen vuoteen ja sen arvo on laskenut. Jaan Suur-Jyväskylä- lehteä ja mainoksia kaksi kertaa viikossa, kun muuten rahat eivät riitä.

Oletko kateellinen juuri kruunatulle Miss Suomelle Noora Hautakankaalle?

En ole. Se tosin harmittaa, että olen vain 162 senttiä pitkä, enkä voi osallistua noihin kisoihin. Ajattelin kyllä mennä mukaan Miss Jyväskylä- ja Keski-Suomen Neito -kisoihin.

Mitä yliopistomaailma hyötyy omasta missistä?

Kai missi tuo julkisuutta yliopistolle: eivät kaikki ole nörttejä, vaan voi olla älykäs ja kaunis yhtä aikaa.

Opiskelet neljättä vuotta fysiikkaa Jyväskylän yliopistossa. Millaisia fyysikot ovat?

Täällä on aika paljon sulkeutuneita ihmisiä, mutta ei sitä voi stereotypisoida. Itse en ole sulkeutunut vaan huolehtivainen ihminen. Haluaisin työskennellä tulevaisuudessa sairaalafyysikkona, joka esimerkiksi suunnittelee syövän sädehoidon annokset.

Olet ainoa täysi-ikäinen naismäkihyppääjä Suomessa. Miksi hyppäät mäkeä?

Pienenä hypimme kavereiden kanssa lumihyppyreistä. 13-vuotiaana sain kokeilla mäkisuksia, ja se oli aika cool. Lentäminen on kaikkein parasta. Nyt treenaan hyppäämistä Lahden hiihtoseurassa muutaman kerran viikossa, käyn puntilla ja harjoittelen loikkia. Ennätykseni on 80 metriä. Tavoitteeni on vuoden 2009 MM-kisoissa, joissa naisten mäkihyppy on ensimmäistä kertaa mukana kilpailulajina. Pääsen mukaan, kunhan en loukkaannu.

Milka Sauvala