Maailma – konservatiivisesti

T:Teksti:

On ihmisiä, jotka valittavat ja on ihmisiä, jotka toimivat. Yhdysvaltalainen lakimies, vakaumuksellinen konservatiivi ja kristitty Andy Schlafly kuuluu viimeiseen kategoriaan.
    Schlafly on yksi niistä, joiden mielestä verkkosanakirja Wikipedia on täyttä huuhaata. Siksi hän päättikin yhdessä aatetovereidensa kera rakentaa paremman vaihtoehdon.
    Tadaa! Syntyi Conservapedia.
    Se on ”kaivattu vaihtoehto Wikipedialle, joka on yhä antikristillisempi ja antiamerikkalaisempi”, kuten sivustolla määritellään.
    Vertaillaan.

Hakusana: abortti
    Conservapedia: ”Tarkoituksella aiheutettu raskauden keskeytys. Lääketieteen isä Hippocrates nimenomaan kielsi abortin eettisessä valassaan paljon ennen kristinuskoa.”
    Artikkelissa kerrotaan myös, että abortti aiheuttaa mitä todennäköisimmin rintasyöpää.
    Wikipedia: ”Sikiön tai alkion poistaminen kohdusta. Toimenpide joko aiheuttaa sikiön kuoleman tai johtuu siitä(…) Aborttiin liittyvistä moraalisista ja laillisista seikoista käydään kiivasta keskustelua monissa osissa maailmaa. ”

Hakusana: homoseksuaalisuus
    Conservapedia: (Tarjolla vain artikkeli ”Kristillisiä näkökulmia homoseksuaalisuudesta”) ”Tämä väittely (homoseksuaalisuuden luonnollisuudesta) on suurilta osin hedelmätön, koska käytös ei välttämättä ole moraalista, vaikka se olisi luonnollista.”
    Wikipedia: ”Eroottinen rakkaus ja seksuaalisuuden ilmaiseminen kahden samaa sukupuolta edustavan välillä on ollut osa tunnetuimpia kulttuureita historian alkuajoista saakka.”
    Tähän mennessä Conservapediassa on 3 800 artikkelia, eikä luvulla juuri hätyytellä englanninkielisen Wikipedian liki 150 miljoonan artikkelin valtaa.
    Yritys on kuitenkin niin hyvä, että samaa kokeilevat varmasti myös muut. Miten olisi feministien Femopedia? Tai ehkä vakaumuksellisten lihansyöjien Carnopedia?

Elina Kervinen