Rapakon takaa tihkuu taas ah, niin huikeaa draamaa! Subtv:ssä pyörii tosi-tv-sarja Mieheni on palkkionmetsästäjä, jonka laimea suomennos ei tee oikeutta tähdelle Duane Lee Chapmanille eli Dogille.
    Hänen elämänsä on ihmeellistä!
    Havaijilla asuva takatukkablondi Dog näyttää show-painijalta, mutta on tämän hetken kuuluisin bounty hunter eli palkkionmetsästäjä. Hän ottaa kiinni oikeutta pakoilevia ja saa maksun onnistuessaan.
    Dog on entinen pahis, joka on istunut vankilassa murhasta. Sen jälkeen Dog on tehnyt parannuksen ja tullut uskoon. Hänellä on 12 lasta, joista vanhimmat ovat mukana iskän tvsarjassa jäljittämässä lainsuojattomia.
    Uransa aikana Dog on napannut yli 6 000 konnaa. Kiinniottotilanteessa hän saattaa lausua dogismin: ”Valitse itse! Päädyt joko 12 miehen tuomittavaksi tai kuuden miehen kannettavaksi.”
    Mikä mies!
    Nykyisessä asenneilmastossa meilläkin olisi käyttöä ehdalle oikeudenpuolustajalle. Hän voisi jäljittää vaikka anarkisteja tai muita hippejä keinoja kaihtamatta!
    Kristitty suurperheen vanhempi löytyisi todennäköisesti Oulun läänistä: sopiva kaksinaismoralismin astekin saavutettaisiin, jos hän tv-ohjelman sijasta saisi oman reaaliaikaisen nettilähetyksen.
    Toisaalta palkkionmetsästäjä tarvitsee myös myyvää karismaa. Mattiesko Hytösellä olisi tehtävän vaatimaa ulkoista karuutta ja asennetta tehdä maailma paremmaksi ainakin sanan säilän avulla. Myös Tony Halme voisi eläkepäivillään kantaa vihdoin kortensa kekoon Suomen hyväksi.
    Kuka valittu sitten olisikin, pitäisi hänen tehdä töitä päästäkseen Dogin tasolle.
    Dogin nimi on sentään takaperin luettuna God.

Milka Sauvala
Kuva Stina Salin