“Syntinen paljastukseni taitaakin olla taivaallinen. Olen palannut lapsuuteni nukutuslevyn pariin.
    Vanhalla vinyylillä on neljä eri versiota Ave Mariasta. Levy on luultavasti peräisin Wienistä, vanhempieni vanhasta opiskelukaupungista. Sitä soitettiin minulle jo ennen syntymääni, jos olin rauhaton. Ave Mariaa kuullessani en enää potkinut vatsassa. Äitini oli kokeillut erilaisia levyjä, ja vasta tällä oli toivottu rauhoittava vaikutus.

Levyä soitettiin läpi lapsuuteni, kun en saanut unta. Muuttaessani omilleni 17-vuotiaana olin kuitenkin jo unohtanut sen. Kun sitten sain isältä hänen vanhat vinyylinsä, löytyi levy niiden joukosta. Kuuntelin sen ja tunnistin heti sen rauhoittavuuden.
    Levylle on löytynyt käyttöä, koska minulla on edelleenkin nukahtamisvaikeuksia. Ave Maria tuo edelleen kotoisan ja turvallisen tunteen.

En yleensä kuuntele kotona klassista musiikkia. Musiikillinen perintöni nojaa pitkälti isäni vinyylikokoelmaan, johon kuului lähinnä kevyttä musiikkia. Olen esimerkiksi mustan rytmimusiikin ystävä.
     Musiikkiopintojen kautta tunnen toki klassistakin musiikkia. Opintojen avulla olen myös oppinut analysoimaan sitä, mikä tässä Ave Maria -levytyksessä ja esimerkiksi sen sointutehoissa niin koskettaa. Siirrän varmasti levyn tulevaisuudessa myös omille lapsilleni.”

Laura Andersson

Husky Rescue Tavastialla
Urho Kekkosen katu 4-6 10.2. klo 21,
liput 10e (ennakkoon) / 12e.